PQR wint tender IT-beheer Stichting Het Rijnlands Lyceum – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

PQR wint tender IT-beheer Stichting Het Rijnlands Lyceum

PQR heeft een aanbesteding van Stichting Het Rijnlands Lyceum gewonnen voor de inkoop van IT-beheer. Het scholenbestuur wilde één partij contracteren die tot 1 november 2021 de opdracht uitvoert. PQR heeft de aanbesteding gewonnen en is de komende vier jaar verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur binnen de Stichting.

Stichting Het Rijnlands Lyceum (SRL) bestuurt 8 scholen en telt meer dan 6500 voortgezet- en basisonderwijsleerlingen en bijna 1000 medewerkers. Het IT-beleid is niet alleen onderdeel van het schoolbeleid, maar heeft een eigen plek in het schoolplan. Met deze aanbesteding wil de SRL één partij contracteren, die tot 1 november 2021 (met tweemaal een optionele verlengingsmogelijkheid van 2 jaar) verantwoordelijk is voor een betrouwbare, kostenefficiënte en toekomstvaste IT-infrastructuur.

PQR zorgt de komende jaren voor het verhogen van de kwaliteit en de flexibiliteit van de dienstverlening. De aangeboden IT-infrastructuur is een Desktop-as-a-Service-omgeving, zodat gebruikers plaats-, tijd- en apparaatonafhankelijk hun werkruimte en alle applicaties zonder beperkingen kunnen gebruiken. PQR heeft bepaald, hoe de achterliggende private en public cloud-infrastructuur is ingericht waarbij rekening is gehouden met het feit dat het beheer van de werkplekomgeving on-site minimaal is.

Voor iedere school en het bestuursbureau wordt een basistraining voor medewerkers voor het gebruik van de virtuele werkplek ontwikkeld en aangeboden. Voor de IT-ondersteuners en -coördinatoren wordt een tweedaagse training op locatie van het bestuursbureau verzorgd met betrekking tot de werking van de virtuele werkplek, de algehele IT-omgeving, hoe te handelen bij incidenten, pr

Bron: Wikimedia

oblemen en wijzingen.

PQR gaat daarnaast de back- en frontend-infrastructuur professioneel en op basis van ITIL beheren. De nieuwe IT-infrastructuur moet 1 november 2017 operationeel, opgeleverd en geaccepteerd zijn.

Bron: EZpress, 27 september 2017

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *