PI Ter Peel Zuid oost, vervangen installaties – Aanbestedingsnieuws

PI Ter Peel Zuid oost, vervangen installaties

Foto: © Rijksvastgoedbedrijf

De PI Zuid Oost bestaat uit twee locaties, te weten de locatie Roermond en de locatie Ter Peel. De locatie Ter Peel huisvest naast het reguliere gevangeniswezen en huis van bewaring een moeder met kindhuis en een (zeer) beperkt beveiligde
inrichting. Het complex kenmerkt zich door de diversiteit aan (authentieke) bouwwerken met als middelpunt het voormalige klooster uit 1947. Na een inventarisatie op de locatie bleek dat de Decentrale Infrastructuur verouderd is en niet conform de richtlijnen is ingericht. Tijdens een nieuwe inventarisatie bleek dat ook dat de Personenzoekinstallatie (PZI) en de Brandmeldinstallatie (BMI) aan vervanging toe is.

Het doel van de opdracht is:
Een nieuw datanetwerk welke voldoet aan de randvoorwaarden voortkomend uit het landelijk programma DIOO (Digitale Infrastructuur Op Orde), een nieuwe gecertificeerde brandmeldinstallatie en een nieuwe Personenzoekinstallatie en
Mobiele alarminstallatie (PZI/MAI). De uitvoeringsduur inclusief werkvoorbereiding bedraagt zestien maanden. Rekening
houdend met de huidige marktomstandigheden is het uitgangspunt voor de werkvoorbereidingsfase ca. vier maanden en de realisatiefase op locatie twaalf maanden.

De brandmeldinstallatie dient in vrijwel alle bouwdelen volledig vervangen te worden. De nieuwe personenzoekinstallatie moet voldoen aan het PvE PZI van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Dit omvat o.a. het vervangen van de locatiebakens, de zender / ontvangers en het leveren van draagbare toestellen. Decentrale Infrastructuur op Orde (DIOO)
Het omvat o.a. het aanpassen van technische ruimtes en het opwaarderen van de huidige bouwkundige, beveiligingsmaatregelen, E- en W- installatietechnische voorzieningen voor de opstelruimten voor de ICT-infrastructuur. Daarnaast behoort o.a. het vervangen van de glasvezel- en utp-bekabeling tot de opdracht.

PI Ter Peel is een complex dat bestaat uit verschillende bouwdelen waaronder een
voormalige klooster, huis van bewaring, wasserij, boerderij, moeder- en kind
gebouw, magazijn en kantine.
Oppervlakte: circa 20.000 m2 GO

De aanbesteding verloopt volgens de nationale niet-openbare procedure. In de eerste fase (de aanmeldingsfase) worden alle geïnteresseerde ondernemingen in de gelegenheid gesteld zich aan te melden als gegadigde. Het doel van deze fase is om maximaal drie gegadigden te selecteren.

Bron: Tenderned maandag 20 november 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/317243

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 21 november 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *