Blusdeken getest op elektrische autobrand – Aanbestedingsnieuws

Blusdeken getest op elektrische autobrand

Aanbestedingsnieuws.nl stuitte toevallig op een nieuw snufje waar wij nog niet eerder van gehoord hadden: de blusdeken voor autobranden.

Het concept is kennelijk niet helemaal nieuw en wordt als blusdeken ook wel gebruikt voor branden bij vliegtuig hangars en garages. Maar de dekens zijn nu ook  ontworpen en getest op branden met een elektrische auto, om precies te zijn, was een voor 87% geladen Hyundai Kona de pineut.

 

De blusdeken heeft als voordeel dat die geen verontreinigd bluswater oplevert. Nadelen zijn uiteraard dat de hitte niet bestreden wordt en dat alleen de zuurstof wordt weggenomen. Een gewone blusdeken werkt niet bij vloeistof branden en in een hybride auto zit ook een tank, met brandbare vloeistoffen.

We weten dus ook niet of t wat is maar wel dat de dompelcontainer van de firma Vreugdenhil ons meestgelezen artikel is en wie weet is dit dan toch een mooie tweede alternatief voor erbij. Voor de heb. De gemeente Amsterdam zou er bijvoorbeeld best aan mee moeten kunnen betalen. Dit is  ook voor de doorgewinrerde tesla rijder een nuttiger uitgave dan voor verkeersborden om mensen te vertellen dat ze niet in het kanaal moeten plassen, of een bordje om de genderneutraliteit van het Berlage urinoir te duiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *