Proeftuin producten op Amsterdamse evenementen – Aanbestedingsnieuws

Proeftuin producten op Amsterdamse evenementen

De komende maanden testen 9 ondernemers hun vernieuwende product of idee tijdens open evenementen als Queer & Pride, de Marathon, het Grachtenfestival, Bevrijdingsfestival, Cinekid en Dam Feest. De gemeente noemt het een “unieke kans voor ondernemers om te kijken of hun innovatie echt kans van slagen heeft.”

Het In Residence Open Evenementen programma biedt 9 ondernemers de mogelijkheid om hun producten en ideeën tijdens verschillende evenementen te testen.

De 9 ondernemers zijn gekozen uit 60 inschrijvingen voor de eerste editie van het In Residence Open Evenementen programma. Met het programma zoeken we samen met organisatoren van evenementen naar vernieuwingen die onze evenementen én de stad schoner en duurzamer kunnen maken. De ondernemers krijgen begeleiding, testbudget en werken samen met organisatoren en ambtenaren van de gemeente Amsterdam.

Deze 9 ondernemers zijn geselecteerd

  • Slinger: Maakt van samen reizen naar evenementen een feestje, waardoor mensen eerder een ander meenemen in de auto.
  • Stichting Rondgang: Zet voedingsstoffen uit menselijke poep en plas opnieuw in voor het produceren van voedsel.
  • Stichting Mensenkenners: Helpt om even in de schoenen van mensen met een beperking te stappen om uit de eerste hand te leren hoe je hen het beste kunt helpen.
  • Street Stuff: Circulaire, lichtgewicht verplaatsbare fietsenrekken.
  • Stichting Lala Foundation: Bar waar je zwerfafval inlevert voor een consumptie. Bijvoorbeeld 20 sigarettenfilters voor een tosti.
  • Local2Local: Korte voedselketen met regionale producten van boeren en telers. Aangeboden via pick-up points door vrijwilligers in wijken en buurten.
  • Art for Impact: Statiegeld-inzamelbakken in de openbare ruimte. Met een klep waaruit mensen gemakkelijk de flesjes en blikjes kunnen halen.
  • Rubbish reusables: Brengt alle materiaal- en afvalstromen van een evenement in kaart in een dashboard. Zo kunnen organisatoren de hoeveelheid afval van het evenement verminderen.
  • The Close App: Zorgt dat iedere bezoeker tijdens het evenement informatie op maat krijgt vanuit de organisatie.

Bron: Amsterdam, 7 mei 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *