NS en Prorail willen opstelterrein in Amersfoort ontwikkelen – Aanbestedingsnieuws

NS en Prorail willen opstelterrein in Amersfoort ontwikkelen

NS is van plan een openbare Europese aanbestedingsprocedure uit te schrijven voor een  “NS Opstelterrein Amersfoort Wagenwerkplaats”.
NS is daarvoor op zoek naar een aannemer of combinatie die een een Engineering & Construct (E&C) overeenkomst (op basis van UAV-GC 2005) uitvoert voor ontwerp en realisatie.

Het opstelterrein is nodig in verband met een uitbreiding van het NS materieel met 30%. Om deze toename op te kunnen vangen is extra opstelcapaciteit noodzakelijk. NS wil daarvoor in samenwerking met ProRail een nieuwe opstellocatie in Amersfoort bouwen.

Amersfoort -Imagery Google Map Data 2017

De locatie bevindt zich op de voormalige Wagenwerkplaats (WWP) op NS-terrein dat in verbinding staat met infrastructuur van ProRail. Het opstelterrein dient uiterlijk op 30 maart 2018 beschikbaar te zijn voor de instroom van nieuw materieel.

De volgende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd:

– Elektrificeren en uitbreiden van de huidige spoorcapaciteit op het NS opstelterrein
– Realisatie van geëlektrificeerde spooraansluiting naar het bestaande spooremplacement op ProRail terrein. Dit werk dient te worden uitgevoerd door erkende spooraannemers onder de erkenningsregeling van ProRail (ACD00019).

NS organiseert voor dit werk op 22 juni 2017 een informatiebijeenkomst. Gegadigden kunnen zich na aanmelding laten informeren over de huidige en de gewenste situatie van het opstelterrein te Amersfoort. De presentatie alsmede een aanwijzing worden na deze bijeenkomst aan het aanbestedingsdossier gevoegd. Voor die bijeenkomst moeten gegadigden zich wel per email aanmelden, zie de Tender Aankondiging .

Zie verder ook:

http://www.nsprocurement.nl/contact

Planning:

Publicatie van de aanbesteding: 19 juni 2017
Aanlevering aanbestedingsdossier: 19 juni 2017
Informatiebijeenkomst: 22 juni 2017
Sluiting inschrijvingstermijn: 21 augustus 2017 om 13:00
Aanvang uitvoering project: 30 september 2017
Oplevering project: 30 maart 2018

Bron: TenderNed, 25 mei 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *