Noord-Holland gunt langjarige concessie aan Connexxion – Aanbestedingsnieuws

Noord-Holland gunt langjarige concessie aan Connexxion

Noord-Holland gunt het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord voor de duur van 10 jaar aan Connexxion.  Volgens Noord-Holland levert dat een forse kwaliteitsverbetering op voor het openbaar vervoer in de regio. Op basis van de nieuwe concessie krijgen reizigers op de lijn Alkmaar-Heerhugowaard meer busvervoer aangeboden. Ook rijden op verschillende trajecten in de regio Noord-Holland Noord, tijdens de doordeweekse spits, meer bussen. De wachttijd voor de Texelhopper wordt verlaagd en de aansluiting op alle boten wordt gegarandeerd. Op verbindingen met weinig reizigers wordt een ‘taxi-deel-systeem’ aangeboden waarvoor reizigers zich van tevoren kunnen aanmelden.

 

Inhoud concessie

De concessie Noord-Holland Noord gaat om het openbaar vervoer in alle gemeenten boven de lijn Heemskerk – Purmerend en geldt van 22 juli 2018 tot medio juli 2028. De provincie Noord-Holland draagt hier jaarlijks € 19,1 miljoen aan bij.

Bus in Noord-HollandDe concessie betreft het exclusieve recht om openbaar vervoer per bus en auto (zitplaats maximaal 8 personen) te verrichten in het concessiegebied in alle gemeenten boven de lijn Heemskerk – Purmerend en geldt van 22 juli 2018 tot medio juli 2028.

Duurzame bussen

83 zero-emissie bussen:

  • Vanaf de start rijden er 83 zero emissie midibussen. Vanaf juli 2018 is meer dan de helft van de vloot in de concessie emissievrij.
  • In de binnenstad van Alkmaar (lijn 1) worden uitsluitend elektrische bussen ingezet en op Texel 2 bio-CNG-bussen. Voor Alkmaar betekent dit volledig emissieloos vervoer in de binnenstad.
  • Ook rijden vanaf de start 52 dieselbussen die voldoen aan de Euro VI- norm.

Kwaliteitseisen aanbesteding

De provincie gaf inschrijvers voor de aanbesteding mee om te zorgen voor meer tevreden reizigers en een verlaging van de belasting voor milieu- en leefomgeving. Volgens Noord-Holland voldoet Connexxion aan deze eisen. De tevredenheid van de reiziger wordt door Connexxion gewaarborgd door * realistische rijtijden *betaalgemak voor de reizigers *heldere routes *waar mogelijk hetzelfde lijnnummer.

Zie eerder:

Noord-Holland koopt bussen duurzaam in

Zie de tender:

De aanbesteding is drie keer gerectificeerd en de beschrijving in de aankondiging vermeldt “uitnodiging tot marktconsultatie.

https://tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/89bc4f3e1e0d2f2af2807b23afefa0c4/cid/2390979

Bron: Noord-Holland/TenderNed, 23 mei 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *