Nieuwe waterglijbaan De Meermin Steenbergen – Aanbestedingsnieuws

Nieuwe waterglijbaan De Meermin Steenbergen

Zwembad de Meermin
Foto: Gemeente Steenbergen

De gemeente Steenbergen heeft een aanbesteding geplaatst voor de levering van een nieuwe, en de sloop van de oude waterglijbaan. De aanschaf van een nieuwe waterglijbaan zal leiden tot de volgende werkzaamheden:

  • Slopen en afvoeren bestaande glijbaan;
  • Leveren en monteren nieuwe glijbaan;
  • Bouwkundige werkzaamheden zoals grondwerkzaamheden, aanbrengen fundering, herstelwerkzaamheden beschadigde verharding tegelwerk en onverharde grond.
  • Onderhoudswerkzaamheden glijbaanconstructie na oplevering.
  • Keuring en certificering van de glijbaan, aanlevering van de benodigde documentatie zoals: leveranciersgegevens, glijbaan/attractiegegevens, pompsysteem gegevens, gebruiksaanwijzing, onderhoudsvoorschriften, overzichtstekeningen, goedkeuringscertificaat. Keuring moet door en onafhankelijk instituut plaatsvinden.

Leo Holierhoek kijkt al uit naar het seizoen 2020.  “Op de begroting van de gemeente Steenbergen staat het geld voor een nieuwe glijbaan gereserveerd. Daar zijn wij hier heel blij mee. De huidige glijbaan is in al die jaren aan vervanging toe. Als we zaken nu voortvarend mogen oppakken, dan kunnen aan het eind van dit seizoen alle voorzieningen voor de aanleg worden getroffen en kan voor de start van het nieuwe seizoen de baan zijn geïnstalleerd. We kijken er naar uit. Die voorziening gaat dan nog meer bezoekers trekken en dat is wat je als recreatiegemeente immers wenst”.

In het mede door Holierhoek opgestelde programma van eisen staat dat de nieuwe glijbaan er een wordt  met 3 verschillende Body Slides, geschikt voor alle leeftijden, te weten:

  • Open waterglijbaan met cirkelvormig baanverloop;
  • Multi slide;
  • Free fall;

Open waterglijbaan met cirkelvormig baanverloop: Deze glijbaan moet zijn voorzien van één cirkel. Als optie aan te bieden een cirkelvormige goot met twee cirkels. De Multi slide dient te worden voorzien van twee slides. Als optie aan te bieden een Multi slide met drie slides. De free fall is uit te voeren met een open glijgoot. Als optie aan te bieden een “tunnel Free Fall”.

De huidige starthoogte is 4.10,m. Het uitgangspunt voor de nieuwe starthoogte gaat bij voorkeur uit naar minimaal 5.00 m. tot een maximale hoogte van 5.50 m.

De uiterste opleverdatum van 20 april 2020 in dit Programma van Eisen opgenomen geldt als een fatale termijn. Het betreft het uiterlijk plaatsen en volledig goedgekeurd opleveren van de waterglijbaan inclusief alle bijkomende werkzaamheden.

Bronnen: KijkopSteenbergen en Tenderned 26 september 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/176210

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *