Marktconsultatie website gemeente Halderberge – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie website gemeente Halderberge

De gemeente Halderberge staat aan het begin van een aanbestedingstraject met als doel om een overeenkomst te sluiten met één partner voor beheer, hosting, doorontwikkeling en onderhoud/support van www.halderberge.nl. De huidige website www.halderberge.nl wordt vooral als dienstverleningsinstrument ingezet. Bezoekers van de website kunnen actuele informatie ophalen en producten/diensten aanvragen door middel van webformulieren (via zaaksysteem en Centric Burgerzaken; aan ons huidige cms zijn geen DigiD, eHerkenning en internetkassa gekoppeld). Dit doen we niet via een kale, zakelijke website; we laten zien wie we zijn door middel van kleurgebruik en beeldmateriaal. Voor ons KCC is de website het eerste kanaal dat zij gebruiken om klanten te beantwoorden. De website is 24/7 en overal bereikbaar en bovendien op verschillende apparaten te gebruiken: telefoon, tablet, desktop. We willen het gebruik van het digitale kanaal zoveel mogelijk stimuleren; goede online dienstverlening vinden we belangrijk. Dat bereiken we door ervoor te zorgen dat mensen op onze website:
• vinden wat ze zoeken
• toegang hebben tot wat ze vinden
• begrijpen wat ze gevonden hebben
• kunnen handelen naar wat de bedoeling is.

We maken al een aantal jaar gebruik van een toptaken-website. En willen dat concept behouden. Ook is digitale toegankelijkheid zeer belangrijk voor ons. Evenals informatieveiligheids- en privacyeisen. We zijn op zoek naar een partij die de ingeslagen weg met ons wil voortzetten en daar waar nodig wil doorontwikkelen. Een partij die ons ontzorgt – beheer, onderhoud/support en hosting onder één dak heeft onze voorkeur – en met ons meedenkt. Bijvoorbeeld op het gebied van wettelijke verplichtingen.

Een eenvoudige website heeft onze voorkeur, maar wel één die ‘Hartelijk Halderberge’ ademt. Die eenvoud zoeken we trouwens ook voor onze webredacteuren; een gebruiksvriendelijk cms is van belang. We maken veel gebruik van externe oplossingen. Bijvoorbeeld voor webformulieren, en onze afsprakenmodule. Dit blijft zo. We sluiten echter niet uit dat we ook met een subsite willen gaan werken in de toekomst (niet in de scope van de aan te besteden opdracht).

Doelstelling van deze marktconsultatie is het verkrijgen van marktinformatie die als input dient voor de te houden aanbesteding. De aanbesteding betreft het sluiten van een overeenkomst met één partner voor beheer, hosting, doorontwikkeling en onderhoud/support van www.halderberge.nl. We zijn een kleine gemeente met beperkt budget. Onze website hoeft niet uniek te zijn; het aanpassen van een goed uitgedacht concept naar onze eisen en wensen is zeker bespreekbaar. In januari 2024 willen we een aanbesteding starten, en begin augustus 2024 moet het eindproduct te
gebruiken zijn voor onze inwoners en ondernemers. De gemeente Halderberge zal deze marktconsultatie drie weken na publicatie openbaar laten. Het verzoek is, indien u wilt deelnemen, om uiterlijk 30 november 2023 voor 11.00 uur, uw ingevulde vragenlijst via de berichtenbox in Tenderned in te dienen.

Bron: Tenderned dinsdag 7 november 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/315994

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 8 november 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *