Lingewaard zoekt nieuwbouw school – Aanbestedingsnieuws

Lingewaard zoekt nieuwbouw school

Fusiegemeente Lingewaard (Bemmel, Huissen e.a.) van 50.000 inwoners zoekt nieuwbouw voor een integraal kindcentrum. IKC Het Sterrenbos krijgt nieuwbouw op de huidige locatie in Huissen. Dat heeft het college van Lingewaard op 29 juni besloten. Het oude gebouw blijft in gebruik tijdens de nieuwbouw. Op die manier is er geen tijdelijke huisvesting nodig. De gemeente zorgt er voor dat leerlingen altijd veilig van en naar school kunnen gaan. Ook hebben ze grote aandacht voor de mogelijke geluidsoverlast tijdens de bouw.

Na de zomervakantie gaat de gemeente een “massastudie” afronden. Dit is een onderzoek om de grootte van het IKC te bepalen. Een stedenbouwkundig bureau voert dit uit in samenwerking met de gemeente, het schoolbestuur en de kinderopvang. Tegelijkertijd zal de gemeente we starten met het zoeken van een bureau dat zowel het schoolbestuur als de kinderopvang als de gemeente kan begeleiden bij dit project.Linge

Bron: Lingewaard, 6 juli 2021

https://www.lingewaard.nl/nieuwbouw-ikc-het-sterrenbos-in-huissen

Over het IKC

IKC Het Sterrenbos is een integraal kindcentrum, waar kinderen van 2 tot 13 jaar welkom zijn voor kinderopvang, peuterwerk, onderwijs en naschoolse opvang. Op ons IKC hebben wij nadrukkelijk de aandacht voor de totale ontwikkeling van ieder kind binnen een fijne en veilige speel- en leeromgeving.

IKC Het Sterrenbos kenmerkt zich door creativiteit, vernieuwing en een open houding ten opzichte van de kinderen, ouders en personeel waarbij wederzijds respect en transparantie belangrijke sleutelwoorden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *