Limburg stimuleert innovaties plastic recycling ReSolved – Aanbestedingsnieuws

Limburg stimuleert innovaties plastic recycling ReSolved

De provincie Limburg investeert in innovaties voor plastic recycling, met ReSolved Technologies, een pionier op het gebied van technologie voor het recyclen van plastic. Dat bedrij heeft een investeringsronde van de provincie succesvol doorlopen.
De financiering is gedaan door Brightlands Venture Partners en de ifund Foundation. Het geld zal worden gebruikt voor het verder ontwikkelen en opschalen van de ReSolved-technologie en om circulaire materiaalvoorziening te ondersteunen.

ReSolved Technologies is een start-up gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus dat is opgericht in december 2020 door Norbert Fraunhholcz. Het doel van het bedrijf is om oplosmiddelgebaseerde (Red.AN: solvent based) technologie verder te verbeteren en te implementeren voor de recycling van technische kunststoffen en (zacht) PVC.

Met deze financiering krijgt ReSolved Technologies de mogelijkheid om recyclaten te produceren die kunnen worden toegepast in o.a. de bouwsector, elektronische apparatuur en auto-onderdelen. Deze stap is essentieel om de technologie verder te valideren en branche-partnerschappen aan te gaan. Het bevordert tevens de visie van het bedrijf om oplossingen snel op de markt te brengen. ReSolved Technologies heeft een diepgaande positieve milieu-impact, volgens de provincie.

Zie ook:
https://www.limburg.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten-onderwerpen/circulaire-economie/resolved-technologies-ontvangt/

NDR: Volgens Brightlands.com gaat het in totaal om 1 miljoen Seed Investment.

https://www.brightlands.com/brightlands-chemelot-campus/nieuws/eu1-million-seed-investment-fuels-resolved-technologies-mission

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *