Levering bruggen Purmerend – Aanbestedingsnieuws

Levering bruggen Purmerend

De gemeente Purmerend heeft enkele honderden vaste bruggen in beheer. Vaak zijn dit houten bruggen, waarbij een aanzienlijk deel in de komende jaren vervangen gaat worden. De gemeente gaat deze vervangen voor vezel versterkt kunststof bruggen. Draagconstructie en dek zijn van dit materiaal gemaakt. De gemeente heeft gekozen voor dit materiaal door de lange levensduur, lage onderhoudsinspanning, lichte constructie en hergebruikmogelijkheden. Voor de levering van de bruggen wil de gemeente Purmerend een raamovereenkomst aangaan.
– Per jaar wordt circa 1.000 vierkante meter brugdek vervangen:
o Waarvan circa 20% fiets-/voetgangers;
o Waarvan circa 60% fiets-/voetgangers + strooiroutes (onbedoeld voertuig);
o Waarvan circa 20% calamiteiten = laststelsel van totaal 300kN.

De gemeente vindt het opdelen van de opdracht in percelen niet passend omdat het een integrale opdracht betreft. De totale kosten (voorbereiding, aanbesteding, ontwerp, realisatie en onderhoud) zullen bij het opdelen van de opdracht vele malen hoger zijn. Het opdelen in percelen kan bovendien tot problemen leiden zowel gezien de beheersbaarheid en/of de aansprakelijkheid tussen meerdere partijen als een toename van risico’s en faalkosten.

De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van twee jaar. De verwachte ingangsdatum is 1 februari 2024. De gemeente heeft de  mogelijkheid om de duur van de overeenkomst twee keer met een één jaar te verlengen. De maximale waarde van de raamovereenkomst is €7.500.000,-. De procedure die van toepassing is op deze aanbesteding is de Europees openbare procedure. Voor deze procedure is gekozen voor de beste prijs kwaliteitsverhouding (BPKV).

Bron: Tenderned zondag 29 oktober 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/314948

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 31 oktober 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *