KWS wint de tender onderhoud voor de Waalburg – Aanbestedingsnieuws

KWS wint de tender onderhoud voor de Waalburg

Rijkswaterstaat heeft de renovatie van de Waalbrug in Nijmegen voorlopig gegund aan KWS Infra B.V. De opdracht ziet toe op diverse werkzaamheden zoals het betonnen rijdek vervangen, de staalconstructie versterken en schilderen. In opdracht van de gemeente Nijmegen wordt de busbaan omgebouwd tot fietspad in twee richtingen en wordt de vormgeving van de brug bij de renovatie zo veel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

Rijkswaterstaat heeft KWS Infra B.V. geselecteerd als de economisch meest voordelige inschrijver. Deze aannemer scoorde overall het beste op de verschillende selectiecriteria, waaronder het beperken van hinder. Rijkswaterstaat verwacht de opdracht officiëel te gunnen, naar verwachting in november. De definitieve planning en de mate, omvang en duur van de (verkeers)hinder is dan ook bekend.

https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Johan Roerink

Rijkswaterstaat voert de aanbesteding van het Design & Construct-contract uit volgens Best Value aanbestedingsmethode. Dit is een inkoopmethode die uitgaat van de meeste waarde voor de laagste prijs, de beste prijs-kwaliteitverhouding. Doordat de opdrachtnemer zelf kan bepalen hoe deze het project realiseert, maakt Rijkswaterstaat optimaal gebruik van de expertise van de marktpartij. Daarnaast is bij de opdracht gebruikgemaakt van een contractmanagementfilosofie SCB: Systeemgerichte contractbeheersing.

De Waalbrug is een belangrijke schakel voor zowel het lokale verkeer in Nijmegen als de regionale verbinding met Arnhem.Onderhoud aan een cruciale verbinding betekent onvermijdelijk verkeershinder. Het betonnen rijdek, waarover het gemotoriseerd verkeer rijdt, moet worden vervangen. Tijdens de uitvoering zijn delen van de brug niet berijdbaar. De renovatie staat gepland voor 2018 en 2019.

Rijkswaterstaat en gemeente Nijmegen werken samen aan de renovatie van de Waalbrug. Rijkswaterstaat doet dit vanuit haar rol als brugeigenaar. De gemeente is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het wegverkeer over de brug.

 

De opdracht dateerde van 9 december 2016 en had als deadline 23 januari 2017. Zie de opdracht op TenderNed:

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/publicatie/akid/816ca2c2c7a453f46c0013849824c3e9

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *