Koning en Hartman wint aanbesteding Voice Trading Systeem – Aanbestedingsnieuws

Koning en Hartman wint aanbesteding Voice Trading Systeem

Laatst geupdate op maart 10, 2017 door redactie

Het Ministerie van Financiën kiest voor een Dealing & Trading oplossing van Koning & Hartman. Koning & Hartman is marktleider en specialist op gebied van dealing & trading oplossingen. De oplossing, gekozen na een Europese aanbesteding, bestaat uit een IPC Unigy Voice Trading platform inclusief voice recording. Ook is een meerjarig onderhoudscontract overeengekomen. De geraamde waarde van de opdracht is volgens TenderNed €300.000. De uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk van BZK (UBRijk) voerde de aanbesteding uit.

Het Ministerie van Financiën heeft opdracht gegeven aan Koning & Hartman voor het ontwerpen, leveren, implementeren en onderhouden van een nieuwe Dealing & Trading oplossing. Deze oplossing zal het verouderde Voice Trading Systeem vervangen om zo te kunnen voldoen aan de hedendaagse eisen. De Dealing en Trading oplossing is ten behoeve van het Agentschap van de Generale Thesaurie, dat voor de Minister van Financiën het financieringsbeleid voorbereidt.

Het eerdere Voice Trading Systeem (VTS) dat het Ministerie van Financiën had, is in delen aangeschaft in 2006 en 2009 en ondertussen sterk verouderd. De software op de servers waarop het VTS draait wordt formeel niet meer ondersteund. Na een overspanningincident op 26 mei 2016 is het risico toegenomen dat een verstoring optreedt. Functioneel gezien voldoet het huidige systeem. De reden om tot aanschaf van een vervangend systeem over te gaan is dus hoofdzakelijk technisch van aard.

De totaaloplossing die Koning & Hartman levert staat garant voor snelle trader communicatie en voldoet aan alle compliance eisen. IPC Unigy is een bewezen, volgende generatie, volledig op VoIP gebaseerd platform en biedt meer beschikbaarheid, flexibiliteit, een hoge mate van integratie met de werkplek en betere gebruikerservaring voor traders, compliance bewakers en beheerders.

Ook ontvangen de traders in de Dealing Room van het Ministerie van Financiën het nieuwste IQ MAX Touch toestel dat vorig jaar wereldwijd gelanceerd is. Deze hybride turret is intuïtief in gebruik en zeer flexibel voor de Traders om mee te werken. Koning & Hartman zal alle gebruikers uitgebreid trainen en voorzien van hulpmiddelen om het nieuwe systeem eigen te maken.

 

Zie ook de aankondiging van de aanbesteding:

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/8b790fdbb57d4f5e3decbc67e7bb1870

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *