Integraal BOR-beheersysteem Waddinxveen – Aanbestedingsnieuws

Integraal BOR-beheersysteem Waddinxveen

Software
Ict software

De aan te besteden opdracht “Aanbesteding van een integraal BOR-beheersysteem (Beheer Openbare Ruimte)” van de gemeente Waddinxveen bestaat uit het geheel aan functionaliteit voor het vastleggen en gebruiken van BOR-gegevens. De BOR-gegevens worden onderverdeeld in de volgende onderdelen:
 Objectgegevens incl. gegevensuitwisseling met de geo-voorziening
 Dynamische gegevens
o Kwalitatieve gegevens
o Beheergegevens
o Gegevens van het uitgevoerd werk
 Gegevensuitwisseling met de informatievoorziening

De gemeente beschikt momenteel over het BOR-beheersysteem GBI van Antea. De applicatie is lokaal geïnstalleerd (on-premise). Er is een pragmatisch koppelvlak (van alleen vlak objecten) met de BGT (Neuron BGT van Vicrea). De buitendienst werkt met drie toughpads in het veld. En de gemeente heeft 2 BOR-gegevensbeheerders in dienst. De aanbestedende dienst ziet IMBOR als een belangrijk informatiemodel. Aan de voorkant van het BOR-beheersysteem dient bij de objecten (assets) overal alleen de naamgeving en structuur van IMBOR naar voren te komen. Dat een andere database op de achtergrond draait is aan de leverancier, waar de aanbestedende dienst niets van mag merken. Dit mag niet in de naamgeving, maar ook niet bij functioneel beheer naar voren komen en voor het gebruik van de data of de uitwisseling ervan. De aanbestedende dienst wil zo min mogelijk van standaarden afwijken en wil voorkomen dat er maatwerk datasets worden opgebouwd. Ook wil de aanbestedende dienst dat uitwisseling met externe partners door het consequent en correct gebruik van standaarden moeiteloos verloopt. De insteek is dat ongeacht de leverancier er geen objectconversie meer plaats gaat vinden na
implementatie (kleine optimalisaties als gevolg van doorontwikkeling uitgezonderd).

De af te sluiten overeenkomst betreft de levering en implementatie van de gevraagde ICT-oplossing en na acceptatie van de geleverde ICT-oplossing aansluitend een service- en onderhoudsovereenkomst. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van drie jaar, met de optie om de overeenkomst negenmaal te verlengen met een periode van één jaar. De ingangsdatum is 1 maart 2024. De inschrijver met de laagste evaluatieprijs biedt de beste prijs-kwaliteitsverhouding en komt voor gunning van de opdracht in aanmerking.

Bron: Tenderned donderdag 20 juli 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/304582

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 21 juli 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *