Hengelo houdt aanbesteding circulaire kantoorinventaris

Hengelo houdt 5 circulaire aanbestedingen. Op 22 maart as. gaat de eerste aanbesteding circulair kantoorinventaris van start met sluitingsdatum 23 april 2018 10:00 uur via Negometrix. Later in dit jaar volgen de aanbestedingen voor circulaire catering, interieurbouw, koffievoorziening en een duurzaam wagenpark.

In Hengelo wordt ook dit jaar het circulaire stadhuis geopend. Dat werd in 2013 nieuw gebouwd na een rommelig verlopen aanbesteding.  EGM architecten heeft het nieuwe stadskantoor ontworpen. Dit bureau is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het stadhuis, in samenwerking met HVE architecten. In beide ontwerpen en bij alle materiaalkeuzes speelt duurzaamheid vanaf het begin een belangrijke rol: van het hergebruik van materialen en materialen met lage milieubelasting tot zonnepanelen en duurzame, nieuwe installaties.

Volgens Office Magazine, is een harde eis aan de aanbesteding dat die wordt uitgevoerd met Social Return. Het gaat de gemeente dan om participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bron: MVO/Office Magazine, 21 maart 2018

Zie ook:

https://mvonederland.nl/nieuws/hengelo-kondigt-5-circulaire-aanbestedingen-aan-de-1e-betreft-kantoorinventaris

http://www.officemagazine.nl/nieuws/hengelo-start-serie-circulaire-aanbestedingen-1670781

en zie eerder:

Gunningsbeslissing: aanbesteding stadskantoor Hengelo naar Wijnen

Aanbesteding stadsdeelkantoor Hengelo een grote chaos

Parkeergarage Eindhoven ingestort vanwege dwarskracht duurzame bollenplaatvloer

redactie Auteur

Geef een reactie