HBB groep gaat met Dalpha en Trebbe-Lunee woontorens ontwikkelen in Haarlem – Aanbestedingsnieuws

HBB groep gaat met Dalpha en Trebbe-Lunee woontorens ontwikkelen in Haarlem

Gemeente Haarlem heeft met drie ontwikkelcombinaties een anterieure overeenkomst gesloten voor de realisatie van 1.150 koop- en/of huurappartementen in Centrum Schalkwijk. HBB Groep begint dit najaar met de werkzaamheden en zijn naar verwachting in 2027 gereed. De drie partijen (HBB Groep- Hoorne Vastgoed, Dalpha Real Estate en VOF Trebbe-Lunee) ontwikkelen elk een eigen projectdeel met in totaal 8 appartementengebouwen. Het betreft koop- en huurappartementen (sociaal, middelduur en vrije sector) in combinatie met circa 5.000 m² commerciële ruimte (geen detailhandel) en circa 1.900 m² maatschappelijke ruimte in de vorm van een bibliotheek.

De bouw van 1.150 appartementen is een belangrijke impuls voor de eerder in gang gezette vernieuwing van Centrum Schalkwijk. Daar werd eerder al een deel van het winkelcentrum onder handen genomen en zijn woningen, een bioscoop, parkeervoorzieningen, winkels en een marktplein gerealiseerd. Naar verwachting wordt eind dit jaar gefaseerd begonnen met de sloop van oude (winkel)panden en aansluitend start de bouw van 8 appartementengebouwen, waarvan 3 met 24 woonlagen.

Wethouder Floor Roduner (ruimtelijke ordening en wonen) van de gemeente Haarlem: ‘Ik ben blij dat we met deze 1.150 woningen in dit deel van Centrum Schalkwijk weer een flinke stap zetten. We kunnen meer mensen met verschillende inkomens fijne woonruimte bieden, de wachtlijsten verminderen en een nieuw en aantrekkelijk stadshart met ook een nieuwe bibliotheek voor Schalkwijk maken.’ 

Hoorne Vastgoed/HBB Groep
De ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep realiseert aan het water en aan het toekomstige marktplein van Schalkwijk 569 appartementen, een bovengrondse parkeergarage met 196 plaatsen en 2.450 m² bvo aan bedrijfsruimte. De appartementen (114 sociaal, 341 middelduur en 114 vrije sector) komen in vijf gebouwen die in hoogte variëren van circa 22 tot 75 meter. Het ontwerp is van LEVS Architecten uit Amsterdam en de realisatie wordt door HBB Groep ter hand genomen. Het project van Hoorne Vastgoed/HBB Groep transformeert een monofunctioneel winkelcentrum in een multifunctioneel stadsdeelcentrum. Lees hier verder.

Dalpha ontwikkelt aan de Europaweg een door Koschuch Architects ontworpen duurzame en natuur inclusieve woontoren met 219 huurappartementen, een commerciële ruimte van 667m² en een ondergrondse fietsparkeergarage. Door de ligging aan het Entreeplein wordt de woontoren een prominente plek waar mensen elkaar ontmoeten, wonen, winkelen en recreëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *