Fugro en Arcadis gaan perrons meten voor Prorail – Aanbestedingsnieuws

Fugro en Arcadis gaan perrons meten voor Prorail

Geo-data specialist Fugro en advies- en ingenieursorganisatie Arcadis gaan in opdracht van ProRail de treinperrons inmeten en analyseren. Het raamcontract voor de stations in de gebieden Noord-West, Midden, Zuid-Holland Noord en Zuid-Holland Zuid duurt maximaal acht jaar.

Fugro is in dit project verantwoordelijk voor het meten van sporen en perrons op voornoemde stations. Door middel van laserscanning wordt nauwkeurig een drie-dimensionale (3D) puntenwolk van het station gemaakt, waaruit alle metingen van relevante objecten in één keer tegelijkertijd uitgevoerd worden. Extra objecten kunnen altijd op een later tijdstip vanuit de 3D puntenwolk gemodelleerd worden, zonder opnieuw te hoeven meten. Arcadis zorgt voor de analyse van de meetdata en het advies voor aanpassingen aan het spoor of het perron.

 Fugro gaat in opdracht van ProRail de perrons meten en Arcadis analyseert de meetdata ervan. ©Fugro 2021

Fugro werkt samen met ProRail en partner Arcadis in één geografisch datamodel. Dat is niet alleen transparant, maar ook effectief omdat alle wijzigingen in één keer overal zichtbaar zijn en worden doorgerekend.

Bron: Fugro Nieuws, 26 mei, 2021

Fugro is wereldwijd de toonaangevende Geodata-specialist en verzamelt en analyseert uitgebreide informatie over de aarde en de daarop gebouwde structuren. Met een geïntegreerde aanpak, die acquisitie en analyse van Geo-data en daaraan gerelateerde adviezen omvat, biedt Fugro oplossingen. Met expertise op het gebied van site characterisation en asset integrity ondersteunt Fugro opdrachtgevers bij het veilig, duurzaam en efficiënt ontwerpen, bouwen en exploïteren van hun assets gedurende de gehele levenscyclus.

Met ongeveer 9.000 getalenteerde medewerkers in 61 landen bedient Fugro opdrachtgevers over de hele wereld, met name in de energie- en infrastructuurindustrie, zowel op zee als op land. In 2020 bedroegen de inkomsten 1,4 miljard euro. De onderneming heeft een notering aan Euronext Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *