Friese abri’s van Armada Mobility – Aanbestedingsnieuws

Friese abri’s van Armada Mobility

©Armada 2017

Bushokjes worden in Friesland met een lokaal uniek tintje ingekocht. Een order voor de plaatsing van bushokjes is gegund aan het bedrijf Armada Mobility in Nieuwegein. Armada Mobility is onder meer bekend van de overdekte bushokjes op de NS stations. De provincie wil de eenheid in de abri’s terugbrengen.

Het eerste bushokje is 15 december 2017 onthuld in Nijeholtpade in de gemeente Weststellingwerf, door gedeputeerde Johannes Kramer. Het eerste Friese bushokje is vooral zo eigen door een bankje aan de buitenkant. Kramer: “Mooi dat we binnenkort moderne wachtruimtes hebben, waar de reizigers kunnen zitten, als het regent. Het is ook goed voor de uitstraling van het openbaar vervoer en ons landschap dat alle abri’s dezelfde stijl hebben.

De provincie trekt 1,4 miljoen euro uit om circa 160 abri’s aan provinciale wegen te vervangen. Als er nu een fietsenstalling is bij de abri, komt daar een nieuwe voor terug, in bijpassende stijl. Het gaat volgens de leverancier om duurzame abri’s met zonnepanelen. Eind april 2018 is de klus geklaard en kunnen reizigers ook buiten op een bankje zitten.

De duurzame bankjes zijn gemaakt van onder hitte geperste bamboe vezels. Het materiaal voelt comfortabel aan bij zowel koude als warme buitentemperaturen. Bij veel van de abri’s worden bijbehorende HY-fietsenstallingen geplaatst.

Bron: Friesland/ NAB / Armada, 21 december 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *