CroonWolter&Dross en Züblin winnaar opdracht Matrix VII – Aanbestedingsnieuws

CroonWolter&Dross en Züblin winnaar opdracht Matrix VII

Het Matrix Innovation Center in Amsterdam kiest Croonwolter&dros en Züblin voor de realisatie van Matrix VII. Matrix VII wordt een  bedrijfsverzamelgebouw voor laboratoria op het Amsterdamse Science Park. Het pand, is ontworpen door Ector Hoogstad architecten.

Opdrachtgever is de naamloze vennoot Matrixic, een bedrijf gespecialiseerd in de huisvesting van laboratoria, die wordt gefinancierd door een keur aan publieke organisaties, waaronder de UvA, de VU, de NWO en Amsterdam Science Park. De enige private financierder is de Rabobank.

Er wordt voor de opdracht een nieuw gebouw opgeleverd met een omvang van ca. 9.200 m2 BVO, bestaande uit kantoorruimte, labruimte en algemene voorzieningen. Het nieuwe onderzoeksgebouw wordt -verondersteld- duurzaam: bij oplevering voldoet Matrix VII aan de “BREEAM Very Good” eisen. Het gebouw moet onder meer het Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL) en ECN Solar Energy gaan huisvesten.

In Matrix VII zal onderzoek worden verricht met gebruik van lasers. Hiervoor is het  noodzakelijk dat een deel van de labs worden voorzien van trillingsdempende constructies. Croonwolter&dros heeft een ervaring met het maken van trillingsarme/-vrije installaties voor laboratoria. Deze expertise, samen met het beste plan van aanpak en beste prijs gaven voor de opdrachtgever de doorslag om voor Croonwolter&dros/Züblin te kiezen. 

Het E en W deel van de opdracht is €6,3 miljoen euro. Door gebruik te maken van de diensten van onze prefab-fabriek in Amersfoort wordt een kostenbesparing gerealiseerd, omdat alle techniek in de plafonds plug and play worden aangeleverd. Daarnaast kiezen we ervoor om alle meet- en regeltechniek stekkerbaar aan te leveren. De gekozen prefab-aanpak scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke montagetijd.

De geplande oplevering is in juli 2018

Bron: CroonWolter &Dross, 2 mei 2017

Zie ook:

https://www.pianoo.nl/publiekrechtelijke-instelling-algemeen-rechtspersoonlijkheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *