Synertrade: Werkwijze inkopers niet gedigitaliseerd – Aanbestedingsnieuws

Synertrade: Werkwijze inkopers niet gedigitaliseerd

Uit een onderzoek van Concluser Research in opdracht van Syner Trade blijkt dat inkopers ontevreden zijn over de software faciliteiten waarmee hun werkproces is ingericht. Het rapport signaleert een “Massale ontevredenheid”over de mate van digitalisering van het inkoperswerk.

“Het overgrote merendeel van de inkoopmanagers (82%) is ontevreden over het digitale gereedschap dat hem of haar wordt aangereikt om gewenste dienstverlening waar te maken. Digitalisering van inkoopprocessen staat in de kinderschoenen Papieren processen of applicaties die als oneigenlijk voor het digitaliseren van het inkoopproces worden ingezet, werken niet langer.”

De investeringsbereidheid en kennis hoe digitalisering kan bijdragen aan een beter inkoopproces lijken te ontbreken. Zo lijkt de massale cloudadoptie in de IT-markt vooralsnog niet aan de orde op de inkoopafdeling die nog altijd met traditionele software op eigen locatie werkt. Slechts 1 op de 5 inkopers is in staat vanaf zijn of haar mobiel toegang te hebben tot alle inkoopprocessen.

Op het onderzoek valt wel wat af te dingen. Zo is opdrachtgever van het onderzoek, SynerTrade, marktleider op het gebied van software oplossingen voor inkoop. Het onderzoek laat verder helaas publieke inkopers buiten beschouwing. Alleen van zorginstellingen is specifiek uitgesplitst dat juist zij erg ontevreden zijn over inkoopsoftware. 

Bron: SynerTrade, 1 mei 2017

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *