Boskalis wint Groot Onderhoud N3 – Aanbestedingsnieuws

Boskalis wint Groot Onderhoud N3

Een opdracht voor groot onderhoud aan de N3 is voorlopig gegund aan Boskalis. Dat project bestaat uit groot onderhoud aan het wegdek, de kunstwerken en vervanging van onder andere geluidsschermen op het traject tussen de aansluiting N3-A15 en de N3-A16. Het gaat om de hele N3: vanaf de A15 bij Papendrecht tot aan de A16 bij Dordrecht.

Tijdens de reconstructie van de N3 ten oosten van Dordrecht en Papendrecht wordt er 10 km nieuw asfalt gelegd. Over de gehele lengte komt daaronder ook een nieuwe funderingsconstructie te liggen. Dit zorgt ervoor dat de weg veilig en betrouwbaar wordt.

Het groot onderhoud omvat het vervangen van de volledige verhardingsconstructie, bestaande uit het complete asfaltpakket inclusief de fundering, van de gehele N3 tussen de A15 en de A16. Het beweegbare deel van de Wantijbrug wordt vervangen in 2019 en zal in fasering en uitgangspunten zoveel mogelijk aansluiten bij de scope van de N3. Niet tot het project behoren de hoofdoverspanning (stalen boogbrug) en het beweegbare deel (klep) van de Papendrechtse brug. Naast het vervangen van de verharding wordt ook het onderhoud aan de viaducten en geluidsschermen uitgevoerd en worden de bewegwijzering en openbare verlichting vervangen.

Tijdens de aanpak staat duurzaamheid

©Rijkswaterstaat 2019

centraal. Volgens Rijkswaterstaat moeten we daarbij denken “aan groenvoorzieningen, het gebruik van circulaire materialen en zonnepanelen zodat onder andere wegverlichting energieneutraal kan functioneren.”

Bron: Rijkswaterstaat / Boskalis, 7 november 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *