BAM Infra verdiept spoor Vught – Aanbestedingsnieuws

BAM Infra verdiept spoor Vught

©Prorail 2023, fragment Station Vught impressies toekomstige spooromgeving

Bam gaat de spoorverdieping rond het NS Station van Vught verzorgen. Dat bericht Prorail, 18 september.  De impressies komen uit het Integraal Beeldkwaliteitsplan en zijn gemaakt door Next Architects. Een beeldkwaliteitsplan beschrijft de gewenste beeldkwaliteit van de bebouwing en de buitenruimte.BAM Infra Nederland is al begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor het bouwen van het verdiepte spoor in Vught. De aanpassingen aan het spoor zijn omvangrijk en duren naar verwachting zo’n zeven jaar.Begin 2024 start BAM met de realisatie van het tijdelijk spoor.

In Vught verdwijnen de overwegen en daarmee de wachttijd, wordt de hinder van de treinen minder en komt ter hoogte van het station een extra overgang voor fietsers en voetgangers. Het spoor in Vught wordt deels verdiept aangelegd. Daarmee wordt de spooromgeving leefbaarder en veiliger. Voor de bewoners in Vught betekent dit een flinke vooruitgang. Wie wil zien hoe de omgeving eruit komt te zien, kan een kijkje nemen in de nieuwe projectatlas. Die geeft een beeld van de spooromgeving, nu en in de toekomst. Niet alleen in Vught, maar langs de hele route Den Bosch -Vught.

Prorail realiseert zich dat dit een ingrijpend project is voor de omgeving en Prorail wil de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk beperken.

Zie ook:

https://www.prorail.nl/nieuws/impressies-toekomstige-spooromgeving-vught

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *