Aanschaf en onderhoud vijf bedrijfswagens gemeentewerf Zwijndrecht – Aanbestedingsnieuws

Aanschaf en onderhoud vijf bedrijfswagens gemeentewerf Zwijndrecht

Foto: © Gemeente Zwijndrecht

De gemeente Zwijndrecht beschikt over een groot aantal bedrijfswagens ten behoeve van het beheer en onderhoud van (in hoofdzaak) de openbare ruimte. Op regelmatige basis dienen deze voertuigen vervangen te worden. De redenen hiervoor liggen onder meer in het bereiken van de economische levensduur, dan wel de technische staat van voertuigen. Momenteel bestaat de concrete behoefte om vijf voertuigen direct te vervangen. De Europese Aanbesteding heeft als doel om met één partij een overeenkomst te sluiten ten behoeve van de aanschaf van de vijf benodigde bedrijfswagens. Aan de aanschaf van deze voertuigen is een all-in onderhoudsovereenkomst gekoppeld met een looptijd gelijk aan de afschrijvingstermijn van tien jaar. De gemeente kiest bewust voor een onderhoudsovereenkomst van tien jaar om zekerheid en gelijkmatigheid met betrekking tot onderhoudskosten te bereiken en een kwalitatief goed onderhoud, en daarmee de bedrijfszekerheid, te bevorderen.

De scope van de overeenkomst betreft in hoofdzaak bedrijfswagens met verschillende afmetingen, lengtes en carrosserievarianten, en personenwagens. Onderstaand zijn de vijf voertuigen kort beschreven:

 

  • Type 1: De levering van 1 nieuwe gesloten bestelbus met enkele cabine (L2H1), elektrisch aangedreven
  • Type 2: De levering van1 nieuwe gesloten bestelbus met enkele cabine (L3H1), elektrisch aangedreven, ten behoeve van wachtdienst gladheid.
  • Type 3: De levering van 1 chassis bestelbus (vrachtwagen uitvoering) met dubbel cabine 4-deurs  L5/Normaal dak, diesel aangedreven. Dit voertuig is geschikt voor opbouw van grote vaste bergruimtes en geschikt voor opbouw van een vaste laadbak met versnipperkooi, ten behoeve van Boomploeg.
  • Type 4: De levering van 1 personenauto 5-deurs, elektrisch aangedreven, met ten minste 4 zitplaatsen en een kofferbak inhoud minimaal 450 liter.
  • Type 5: De levering van 1 chassis bestelbus, (vrachtwagen uitvoering) met dubbele cabine 4-deurs, diesel aangedreven, voorzien van een  kiepende bak, ten behoeve van de groenploeg, en in te zetten als strooivoertuig.

Verder vormt een all-in onderhoudsovereenkomst voor de duur van tien jaar onderdeel van de opdracht. Dit houdt in dat al het onderhoud is inbegrepen, met uitzondering van correctief onderhoud veroorzaakt door oneigenlijk gebruik of schade. De levertermijn voor de nieuwe voertuigen bedraagt uiterlijk zes maanden na plaatsing van de definitieve opdracht. Uitgaande van de huidige planning uiterlijk 1 november 2022. De onderhoudsovereenkomst wordt per voertuig afzonderlijk afgesloten en treedt in werking op het moment van acceptatie van de betreffende, afgeleverde bedrijfswagen.

De volgende zaken en voertuigen behoren niet tot de scope van de Overeenkomst:

  • levering/inbouw/opbouw van onderdelen van derden ten behoeve van de bedrijfswagens die niet op de optie- of accessoirelijst van opdrachtnemer staan, bijvoorbeeld autolaadkranen;
  • inruil van huidige voertuigen.

Deze aanbesteding vindt plaats conform de Aanbestedingswet. In dit geval is gekozen voor de “Europese, openbare aanbestedingsprocedure”. Deze procedure zal in één fase verlopen. In deze aanbesteding zal gunning plaatsvinden op basis van het gunningscriterium “Economisch Meest Voordelige Inschrijving”, gelet op de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bron: Tenderned vrijdag 10 december 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/246391

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *