Utrecht gunt outdoor reclame aan Clear Channel en RBL – Aanbestedingsnieuws

Utrecht gunt outdoor reclame aan Clear Channel en RBL

De Gemeente Utrecht heeft een concessie voor 700 outdoor objecten toegekend aan RBL & Clear Channel. Het gaat om analoge en digitale schermen op locaties als Vredenburg, Amsterdamsestraatweg en Janskerkhof.

De concessie omvat 479 abripanelen, 200 vrijstaande reclamevitrines (2m²) en 10 digitale portrait billboards (6,5m²) en heeft een looptijd van 15 jaar. In het centrum van Utrecht worden twintig vrijstaande reclamevitrines (dubbelzijdig) en tien abripanelen voorzien van een digitaal scherm. Daarnaast wordt een aantal abri’s  voorzien van ‘digitale kiosken’ met reisinformatie, plattegronden en informatie over evenementen en activiteiten in Utrecht.

RBL onderhoudt het contact met de gemeenten en sluiten contracten met de concessiegevers. Clear Channel exploiteert het door RBL geplaatste en in onderhoud zijnde stadsmeubilair aan lokale, nationale en internationale adverteerders.

Gemeente Utrecht en RBL hebben rekening gehouden met duurzaamheid. “Er worden 96 bushaltes voorzien van zonnepanelen die hiermee volledig zelfvoorzienend zijn. Vanaf 2021 krijgen vervolgens jaarlijks nog eens 80 abri’s zonnepanelen. Verder krijgen 316 haltevoorzieningen dakbegroeiing. De bankjes bij de bushaltes worden gemaakt van bamboe. Tot slot zal bij een deel van de haltes binnen drie jaar een AED-apparaat beschikbaar zijn.”, aldus Jerry Ramaekers Algemeen Directeur RBL.

Raymond van Kasterop, sales-directeur van Clear Channel vindt Utrecht een waardevolle toevoeging. “Het versterkt onze positie in de randstad en verbetert tegelijkertijd onze landelijke spreiding. Daarnaast breiden we met het winnen van deze concessie ons digitale portfolio flink uit.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *