Transdev en NS gaan schikken over aanbesteding Limburg – Aanbestedingsnieuws

Transdev en NS gaan schikken over aanbesteding Limburg

In onderling overleg hebben Transdev BBA (Het vervoersbedrijf van onder meer Hermes en de BBA) en NS een schikking bereikt in het geschil over de onregelmatigheden die hebben plaatsgevonden rondom de openbare aanbesteding van de provincie Limburg voor het openbaar vervoer in Limburg en een deel van Noord-Brabant voor de periode 2016-2031.

Transdev BBA heeft in 2015 klachten ingediend bij de ACM en is een civiele procedure begonnen, waarin zij vergoeding vordert van de schade die is geleden. Zowel Transdev BBA als NS hebben verklaard, het gesprek met elkaar aan te willen gaan om het ontstane geschil in der minne te beëindigen. Dat bericht de NS. 

Transdev BBA en NS willen het boek definitief sluiten en hun onderlinge relatie normaliseren. Dit willen zij doen in het belang van de reizigers, de sector en alle personen die – veelal ongewenst – bij de kwestie betrokken zijn geraakt. Daarom zijn Transdev BBA en NS tot een schikking gekomen en zal Transdev BBA haar vordering tegen NS intrekken.

NS zal zich actief (blijven) inzetten om het risico op herhaling uit te sluiten en verder te bouwen aan het noodzakelijke vertrouwen van de reiziger, de burger, de aandeelhouder, de concessieverlener, de politiek en medevervoerders. Transdev BBA en NS hebben afgesproken om buiten dit bericht geen nadere mededelingen te doen over de bereikte schikking.

 Bron: NS, 29 juni 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *