Tergooi ziekenhuis bouwt nieuw ziekenhuis en parkeergarage

Het Tergooi ziekenhuis heeft een aanbesteding uitgeschreven via Negometrix voor de bouw  en onderhoud van een parkeergarage. Eerder was er al een aanbesteding opengesteld voor de nieuwbouw van het ziekenhuis. Dat moet komen in natuurgebied de Monnikenberg aan de van Riebeekweg in Hilversum. Het Tergooi ziekenhuis is naar eigen zeggen niet verplicht Europees aan te besteden, omdat het een algemeen ziekenhuis is.

Begin februari is de opdracht voor de nieuwbouw van het ziekenhuis gepubliceerd. Die opdracht ging om 38.000 m2 bvo; bij de raming staat een bedrag van 75 miljoen. Die aanbesteding is 19 april gesloten en bevindt zich nu in de evaluatiefase. 

De aanbesteding voor de parkeergarage is nog open tot 4 juni 2018. De opdracht voor de parkeergarage is gepubliceerd via Negometrix, daaruit blijkt dat op 7 mei een plenaire toelichting op de aanbesteding is. Aan deze aanbesteding zit ook een onderhoudscontract gekoppeld van 30 jaar. De grond wordt in erfpacht uitgegeven. Het gaat om het vervaardigen van het ontwerp van een in twee fasen te realiseren parkeergarage met ca. 1.400 parkeerplaatsen, zodanig dat de 1e fase van de parkeergarage met 650 plaatsen reeds volledig, duurzaam, volwaardig en functionerend kan zijn.

Bij de nieuwbouw werkt Tergooi samen met het Utrecht Sustainability Institute (USI). “[Zo] onderzoeken we op welke manier we nog duurzamer kunnen bouwen. Het gezondheidspark Monnikenberg wordt hierbij gezien als ‘proeftuin’, zo meldt het Tergooi ziekenhuis op http://www.bouwenaantergooi.nl/

Zie ook:

https://platform.negometrix.com/PublishedTenders.aspx?tenderId=83063&companyId=145

https://platform.negometrix.com/content/Tender/Supplier/TenderInformation.aspx?tenderId=87827

 

Laatst geupdate op:

redactie Auteur

Geef een reactie