Taxibedrijf van Meurs behoudt grootste marktaandeel leerlingenvervoer in Zuid-Limburg – Aanbestedingsnieuws

Taxibedrijf van Meurs behoudt grootste marktaandeel leerlingenvervoer in Zuid-Limburg

Foto: ©Taxibedrijf van Meurs

Taxibedrijf Van Meurs (TVM) in Simpelveld gaat minimaal de komende vier jaar het grootste deel van het leerlingenvervoer in Zuid-Limburg uitvoeren. Dit is het gevolg van een aanbestedingstraject waarbij 13 gemeenten in Zuid-Limburg zijn betrokken. Dit betreft Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Beek, Schinnen, Sittard-Geleen, Stein, Maastricht, Meerssen, Valkenburg a/d Geul, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, en Vaals. Het is de grootste aanbesteding leerlingenvervoer die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden.

De te vergeven opdrachten zijn steeds groter geworden. Door fusies van gemeenten, maar ook omdat lokale overheden meer zijn gaan samenwerken bij opdrachtverlening.‘ Voor het eerst in Nederland hebben 13 gemeenten een gezamenlijk aanbestedingstraject voor leerlingenvervoer uitgezet. Frank van Meurs: ‘Deze aanbesteding was overzichtelijk, met een duidelijke afrekensystematiek, goede uitgangspunten en transparant. Opvallend was de contractduur die normaliter 4 tot 5 jaar omhelst en deze keer minimaal 4 en maximaal 8 jaar bedraagt. Van de 45 percelen hebben we er 33 gegund gekregen. Deze uitslag betekent dat ons huidige marktaandeel van ongeveer 75% in het leerlingenvervoer in Zuid-Limburg behouden blijft en daarmee is de continuïteit van ons bedrijf gewaarborgd. Verschuivingen in de percelen en de routes zullen wel plaatsvinden. Vanaf de start van het nieuwe schooljaar zullen iedere werkdag zo‘n 2.000 leerlingen in Zuid-Limburg met TVM-bussen naar hun school gebracht worden.‘

Taxibedrijf van Meurs
Taxibedrijf van Meurs is specialist in groepsvervoer, waarvan 65% leerlingenvervoer, 25% activiteitenvervoer voor AWBZ-cliënten en 10% WSW-vervoer. TVM, marktleider in Zuid-Limburg, groeide in veertien jaar tijd van 60 naar 320 voertuigen. De organisatie telt meer dan 360 medewerkers. Dagelijks worden zo‘n 6000 personen (leerlingen, gehandicapten, personeelsleden) vervoerd. Dit met  ruim 12.000 ritten per dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *