Solix wint opdracht zonnepanelen Waalre – Aanbestedingsnieuws

Solix wint opdracht zonnepanelen Waalre

Solix B.V. heeft een opdracht binnengesleept voor de plaatsing van zonnepanelen in Waalre. Op het dak van het multifunctionele gemeentehuis (MFG) te Waalre wordt een PV-installatie aangebracht. Gisteren werd officieel bekendgemaakt dat Solix de opdracht uit 7 kandidaten gegund heeft gekregen. Waalre krijgt een nieuw gemeentehuis, nadat het gemeentehuis eerder was afgebrand. Afgelopen 20 april is de eerste steen van het nieuwe gemeentehuis gelegd.

Uitgangspunt voor de PV-panelen op het dak is dat één paneel minimaal 345Wp moeten opbrengen. Daarbij dient de totale PV installatie als doel om de milieu ambitie “0 op de meter” voor het totale pand te kunnen bewerkstellingen. Dit wil concreet zeggen dat op jaarbasis het MFG in haar eigen elektrische voorziening voorziet. Het totale elektraverbruik op jaarbasis is geraamd op 185.000 kWh. Het totale vermogen van alle zonnecellen is minimaal 203 kWp.

Een goede samenwerking en afstemming met de hoofdaannemer was daarbij een belangrijke randvoorwaarde.  Andere eisen die zijn gesteld, betreffende certificering NEN-EN-IEC 61215 en TÜV. De zonnepanelen mogen na 10 jaar niet minder dan 90% van het initieel vermogen leveren en na 25 jaar niet minder dan 80%. De producent dient ook ten minste al 5 jaar PV panelen te produceren;

Uitgangspunt van de aanbesteding is dat het gebouw in elk geval in zijn eigen energiebehoefte kan voorzien.

Bron: TenderNed, 24 april 2017

1 thought on “Solix wint opdracht zonnepanelen Waalre

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *