Schoonmakers vluchtelingenopvang Oekraïeners gezocht – Aanbestedingsnieuws

Schoonmakers vluchtelingenopvang Oekraïeners gezocht

In Den Bosch worden schoonmakers gezocht voor het schoonmaken van de vluchtelingenopvang aan de Hervensebaan en de Bruistensingel. Vergelijkbare opdrachten zijn in Hilversum gegund aan aan CSU en Gom Schoonhouden. Voorraadbeheer ligt bij de schoonmaker en het in te kopen papier moet duurzaam gecertificeerd zijn.

Het primaire doel van de opdracht is kwalitatief goede schoonmaak uit te laten voeren met als resultaat schone opvanglocaties. Dit betreft schoonmaak van algemene ruimtes en het verstrekken van sanitaire middelen. Optioneel zijn de glasbewassing en ongediertebestrijding.
NDR
De redactie van aanbestedingsnieuws viel op dat het aantal schoon te maken BVO in de opdracht niet genoemd wordt, de geraamde waarde 300.000 per jaar is en het gaat om 2 gebouwen van 4 verdiepingen.  Dat is dan 150.000 per gebouw, waar dagelijks de afvalbakken en de toiletten moeten worden geledigd en de vloeren moeten gedweild. Als je daarvoor schoonmakers hebt, moet de overhead ook werken voor schoonmakerstarief.
Aanbestedingsnieuws heeft wel een idee van de loonkosten van een minimumloner: 2408 per maand en op jaarbasis € 28.896. 150 gedeeld door 28,896 5 dus. En dat is dan nog bij aanvang en niet na merdere jaren dienstverband en zonder pensioenopbouw of emolumenten of kerstpakket. Dat is ofwel erg krapjes ofwel niet schoon. We zagen er niet bij staan voor hoeveel jaar de concessie is. 1?  Veel vlees zal er niet op de botten zitten bij de mensen die reageren. Dat zullen dan wel weer Polen zijn, die hier voor de Oekraïeners schoonmaken. Przypadkowo noemen de Polen dat. 
Zie ook:
https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/316368/documenten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *