Roermond koopt WMO-regiesysteem in bij Solviteers

Roermond gaat een WMO-regiesysteem, het zogeheten WIZ-loket inkopen bij Solviteers. Dat bericht de IT-automatiseerder uit Houten. Solviteers levert inmiddels aan 30 gemeenten een vergelijkbaar systeem aan de gemeenten Almere, Tilburg en Houten zelf.

Eerder dit jaar nam Solviteers een meerderheidsbelang in Branch Solutions, een leverancier uit Emmeloord van softwareoplossingen voor de thuiszorg, kraamzorg en ambulante zorg. Solviteers was voor Roermond de beste van 3 leveranciers.

De programmamanager sociaal domein, Marcel Peusen, vertelt over de gunning: “Wij werkten met een brede selectiecommissie waarin onder andere techneuten en mensen uit de praktijk zaten, zoals hulpverleners die de keukentafelgesprekken voeren. Op basis van een objectieve score kwam Solviteers als beste IT-partij naar voren. Zo kan WIZportaal bijvoorbeeld door onszelf flexibel worden ingericht. Daarnaast bevat WIZportaal de benodigde functionaliteiten, zoals de geïntegreerde zelfredzaamheidmatrix. Verder is Solviteers een organisatie die in staat is om mee te denken over de werkprocessen en de mogelijkheden die IT brengt.”

©Solviteers 2018

Zo’n regiesysteem is een geïntegreerd systeem waarmee de regisseur inzicht kan krijgen in de situatie van een gezin, het plan en de status van de uitvoering van het plan. Het houdt bij of de inwoner zelfredzaam is, en of hij vrijwilligerswerk doet en wat de doelen van de gemeente zijn. Het kan ook het bijstandssysteem aan het WMO-systeem koppelen.

De gemeente Vianen ging recent in zee met Horlings en Eerbeek – uit IJsselstein, zij zijn leverancier van Aeolus, dat ook een regiesysteem voor het sociaal domein levert. Een derde leverancier is Topicus uit Deventer, dat met 78 gemeenten in zee is. Of deze leveranciers ook betrokken waren bij de aanbesteding van Roermond is niet bekend.

Het WIZportaal, dat wordt geleverd door Solviteers, biedt een integraal klantbeeld en verkoopt zichzelf met het argument dat het “de eigen kracht en zelfredzaamheid van burgers” bevordert.

Op Tenderned is geen aanbesteding terug te vinden van de opdracht aan Roermond. Volgens Solviteers gaat het om een onderhandse aanbesteding. Apart want Venlo betaalde eerder 4,5 ton voor het zelfde platform.

Zie ook:

https://www.solviteers.nl/nieuws/gemeente-roermond-regiesysteem/

https://www.vngrealisatie.nl/secties/gegevens-en-berichtenstandaarden/koppelen-regiesystemen-met-zaaksystemen

redactie Auteur

Geef een reactie