Rechter verbreekt contract concessie Brussels koninklijk circus

De rechter heeft een contract voor de uitbating van het Koninklijk Circus ontbonden. Brussel besliste in augusstus 2017 om het Koninklijk Circus zelf uit te baten, na onvrede over de eerdere exploitant Botanique. Die heeft met succes een rechtszaak aangespannen.

Brussel hield daarop een quasi inhouse aanbesteding aan de firma Brussels Expo. De Brusselse burgemeester, Philippe Close (PS) is daar voorzitter van. Een van de problemen die moest worden opgelost, was de brandveiligheid van het pand. Volgens de schepen (wethouder) van Huisvesting  Mohamed Ouriaghli, was die niet adequaat en werd daar door Botanique niet goed mee omgegaan.

©Wikimedia Commons / Mr Granger https://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijk_Circus#/media/File:Cirque_Royal_in_June_2016.jpg

De Tijd bericht dat volgens de rechtbank, de toekenning van de concessie van het Koninklijk Circus aan Brussels Expo in strijd was met de beginselen van concurrentie en onpartijdigheid.

Zie voor meer informatie:

https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/brussel/rechtbank-verbreekt-uitbatingscontract-koninklijk-circus/10014320.html

redactie Auteur

Geef een reactie