Realisatie gevel Slotermeerschool en kinderdagverblijf Amsterdam – Aanbestedingsnieuws

Realisatie gevel Slotermeerschool en kinderdagverblijf Amsterdam

Projectlocatie. Foto: © Gemeente Amsterdam

Sloterdijk is volop in ontwikkeling en de gemeente Amsterdam wil hier een hoog stedelijk Centrummilieu realiseren door middel van hoogwaardige transformaties van voormalige kantoorpanden. Het bestaande S.I.T.A. kantoorpand bevindt zich aan de Heathrowstraat 10-12. De herontwikkeling van de kavel voldoet aan de wensen van de gemeente Amsterdam om het
gebied te verlevendigen en de woonfunctie en een alles-in-één school met kinderdagverblijf toe te voegen in dit deel van Sloterdijk-Centrum. Het totale kavel wordt door de ontwikkelaar Synchroon B.V. ontwikkelt waarbij de begane grond
en de 1e verdieping casco zonder gevel aan de gemeente worden opgeleverd. En zal de gemeente in de eerste fase zorg dragen voor het realiseren van de gevel. De woontoren “Floating Gardens” met in de plint een school en een kinderdagverblijf zal
gerealiseerd worden aan Heathrowstraat 10-12, Sloterdijk-Centrum te Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft de opdracht geknipt in de inbouw van het casco en het plaatsen van de gevel. In deze opdracht richt aanbesteder zich op het realiseren van de gevel.

De gevel van de school kan pas gerealiseerd worden wanneer de steigers van de woningen zijn verwijderd. De steiger wordt in drie fasen verwijderd te weten:
– 3 april 2023 verwijderen steiger noordzijde;
– 17 mei 2023 verwijderen steiger middengebied;
– 12 juli 2023 verwijderen steiger zuidzijde school
De realisatie van de gevel kan dus ten vroegste starten op 3 april 2023 maar moet uiterlijk 15 september 2023 opgeleverd zijn want er moet gestart worden met het aanleggen van de K&L en het woonrijp maken van de openbare ruimte.

Tijdens de uitvoering dient de aannemer voor de school en kinderdagverblijf rekening houden met:
– Bouwterrein en bouwlogistiek
Voor de totaal realisatie is door Synchroon BV en BLVC-plan opgesteld. Dit plan geldt tevens als BLVC-kader voor de aannemer van de school. Tussen de aannemer van Synchroon BV en de aannemer van de school zal een
coördinatieovereenkomst worden gesloten waarbij bouwbedrijf de Nijs als coördinerend aannemer zal optreden. Het gebruik van het bouwterrein en de bouwlogistiek dient onderling te worden afgestemd.
– Ondank dat het twee zelfstandige bouwopgaven zijn kent het project diverse technische raakvlakken. Deze raakvlakken zijn zo goed als mogelijk reeds met de aannemer van Synchroon BV en het gemeentelijk ontwerpteam tot uitvoeringsniveau uitgewerkt. Voor de voortgang van het werk is het belangrijk dat de aannemer van de school en kinderdagverblijf goed kennisneemt van deze raakvlakken. Belangrijke raakvlakken zijn bijvoorbeeld:
o Leidingen woningen door gevel school
o Aansluitdetails gevel school op casco en afbouw woningen
o Aansluiting ventilatierooster garage op gevel

Deze aanbesteding betreft een STABU bestek waarop de UAV 2012 van toepassing is.De aanbestedingsprocedure wordt gevoerd volgens de Europese openbare procedure overeenkomstig hoofdstuk 2 van het Aanbestedingsreglement Werken 2016. De economisch meest voordelige inschrijving wordt bepaald door de beste prijs-kwaliteitsverhouding. De inschrijving met de beste prijs-kwaliteitverhouding is die met de laagste fictieve inschrijvingssom.

Bron: Tenderned woensdag 27 april 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/259942

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *