Problemen met ademluchtapparatuur Duitse brandweer – Aanbestedingsnieuws

Problemen met ademluchtapparatuur Duitse brandweer

Foto: Pixabay.com

Op 20 oktober jl. verscheen bij de WDR een bericht over onverklaarbare problemen met de onlangs aangeschafte ademluchtapparatuur van de Keulse Brandweer. Zowel bij een uitruk als bij oefeningen deden zich problemen voor. Twee ademluchtapparaten vielen uit bij een brand in Buchheim (Keulen), de brandweerlui konden zich hierbij in veiligheid brengen. In zijn totaliteit handelt het om vier gevallen bij ongeveer 800 recentelijk geleverde apparaten. De apparatuur is geleverd door een bekende Duitse leverancier uit Lübeck. Hoewel de merknaam in het bericht niet expliciet genoemd wordt is wel duidelijk (ook in de bij het artikel geplaatste video) dat het hier gaat om Dräger apparatuur die inderdaad in Lübeck zetelt en ook een Nederlandse vertegenwoordiging heeft in Zoetermeer. Zolang er niet bekend is wat de oorzaak is van dit malfunctioneren is, is  omruilen van de geleverde apparatuur geen optie. Wel doet de Keulse brandweer uitgebreid verder onderzoek.

Aanbestedingsnieuws is zuinig op onze brandweerlieden en constateerde dat ook in Nederland deze ademluchtapparatuur geleverd wordt, recentelijk nog aan de Veiligheidsregio Haaglanden. De redactie vraagt zich af hoe de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit na aanschaf is belegd, mede omdat de redactie is gebleken dat contractmanagement nog immer een ondergeschoven kindje is.

Bron: WDR 20 oktober 2023 Bericht met video: https://www1.wdr.de/nachrichten/rheinland/probleme-atemschutz-feuerwehr-koeln-100.html

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 23 oktober 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *