ODMH Zwemwaterborden Zuid-Holland – Aanbestedingsnieuws

ODMH Zwemwaterborden Zuid-Holland

Foto: © ODMH

De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doet ODMH door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de aangesloten gemeenten in Midden-Holland en de provincie Zuid-Holland. Een van de taken van de ODMH is het toezicht houden en handhaven op de wettelijke regels die gelden voor de badinrichtingen en zwemgelegenheden in de gehele provincie Zuid-Holland. De ODMH richt zich daarbij op de veiligheid, de hygiëne en de waterkwaliteit.  De ODMH controleert en handhaaft op grond van de wettelijke regels ook de officiële zwemwaterlocaties in Zuid-Holland. Bij de zwemwaterlocaties zijn één of meerdere zwemwaterborden geplaatst met informatie over het zwemwater en de waterkwaliteit.

U herkent een officiële zwemwaterlocatie aan de blauwe informatieborden met onder andere informatie over wel/geen maatregelen bij die locatie. Het gaat in ieder geval om de productie, levering en plaatsing complete portalen met frame, hoofdbord, cassette en reparaties van de installed base. De borden worden geplaatst conform RVV-1990 (Verkeersborden en Verkeersregels in Nederland). De totale constructie wordt zodanig geplaatst dat het geheel waterpas staat. Bij een beschadigd portaal dienen de niet-beschadigde onderdelen hergebruikt te worden. Indien dit niet kan omdat het een bord betreft van een andere leverancier en niet uitwisselbaar is dient het wel gerecycled te worden. Er is ook nog een eis dat de mensen die aan de borden gaan prutsen voldoende Nederlands moeten kunnen spreken. Er zou dus ook bekend moeten zijn wat voldoende is, maar meer als een definitie van de gemeente Ouder-Amstel is er niet te vinden. “Voldoende betekent op het niveau van groep 8 van de basisschool.” Of dit “voldoende” is bij deze aanbesteding is de vraag.

De looptijd van de te sluiten overeenkomst is vijf jaar, met voor de ODMH de mogelijkheid om deze daarna met maximaal twee keer voor twee jaar te verlengen. De samenwerking tussen de ODMH en de opdrachtnemer wordt per jaar geëvalueerd.

Bron: Tenderned donderdag 31 augustus 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/308387

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 1 september 2023

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *