Luchtmacht krijgt Samsung 9 – Aanbestedingsnieuws

Luchtmacht krijgt Samsung 9

Slecht nieuws voor alle kinderhandjes in China. Goed nieuws voor als je je peperdure telefoonabonnement niet meer kan betalen. Want dan kan je namelijk nu altijd nog het leger in, de luchtmacht om precies te zijn. En dan moet je ook nog snel zijn. Want nog eind 2018 krijgen alle CLSK-medewerkers [Commando Lucht Strijd Krachten] een hagelnieuwe Smartphone, de Samsung 9.

©Nimh 1991, Turkije
Aan de telefoon Kap. Frans Nieuwenhuijs, aan de maaltijd Maj.Terry Snoek.

“Eind 2018 zijn zo’n 6.000 collega’s van D1e Koninklijke Luchtmacht “connected”!”, juicht de Linkedin van de Luchtmacht. “Elke medewerker geplaatst bij de luchtmacht krijgt nog dit jaar een Samsung S9. Het uitreiken van deze smartphone is bedoeld om in het kader van de 5e generatie luchtmacht flexibel, wendbaar en informatiegestuurd te kunnen werken.”

En dan de hamvraag; waarom niet zo’n overpriced fancy Apple, als kinderarbeid dan toch geen probleem is, waarom zou je dan niet nog wat extra neerleggen zodat Tim Cook een nieuwe Tesla kan kopen. Het verrassende antwoord: omdat dat Veiliger is. Het werkt namelijk niet met de proprietary software van Apple maar met Knox.

Knox is een proprietary kloon van het gratis Linux, die het mogelijk maakt om een tussenleverancier zoals je manager, op je telefoon mee te laten kijken. Je kan er ook extra folders mee onzichtbaar maken voor de eindgebruiker. Oei. Als daar maar geen karma op zit en CEO Kim Hyun-Suk mee kan kijken.

Je mag hem dus privé gebruiken, graag zelfs. Maar niet om netflix mee te streamen of de hele camping te voorzien van een hotspot; asjeblieft; het is namelijk geen cadeautje of Wiedergutmachung.

 

 

Op de vraag waar dat nu allemaal voor nodig is, al die nieuwlichterij, antwoordt overste Ellen Meeuwsen-Scholten, dat dit bij modern werkgeverschap hoort, in het clubblad van de Luchtmacht, de Vliegende Hollander. “ Bij veel andere bedrijven is het al heel gebruikelijk dat iedereen een smartphone ter beschikking krijgt gesteld. De luchtmacht wil groeien naar een 5e generatie organisatie waarin mensen flexibel kunnen werken.”

Iederéééééén heeft er al een. Dat is een bekend inkoopmotief, in het bijzonder bij kinderen als het gaat om de vraag of er nog een moderne spelcomputer moet worden aangeschaft. Everybody else is doing it so why can’t we. Ter gelegenheid van welk studioalbum net vorige maand een jubileumuitgave is gekomen.

Bron: Linkedin Luchtmacht / De Vliegende Hollander,

https://www.youtube.com/watch?v=G6Kspj3OO0s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *