B&W Dordrecht wil Dordtpas – Aanbestedingsnieuws

B&W Dordrecht wil Dordtpas

Foto: rotterdampas.nl

Het college van B&W van Dordrecht wil een Dordtpas voor alle Dordtenaren. Een pas waarmee Dordtenaren straks gratis of met korting naar museum, bioscoop of theater kunnen. Een dagje uit met de waterbus, naar het zwembad of lid worden van een sportclub moet ook tot de mogelijkheden behoren..

Het college is ervan overtuigd dat deze pas, vergelijkbaar met die van Rotterdam, een middel is om de inwoners mee te laten doen in onze samenleving. Ook moet de pas ervoor zorgen dat Dordtenaren meer gebruik gaan maken van de sportieve, culturele en recreatieve voorzieningen van Dordrecht. Het college heeft een bedrag van 2 miljoen euro beschikbaar voor de Dordtpas. Dit staat in het raadsvoorstel dat onlangs naar de raad is gestuurd.

De Dordtpas gaat €40,- kosten. Maar de pas wordt gratis voor mensen met een laag inkomen en ook mantelzorgers krijgen de pas gratis. Organisaties met vrijwilligers kunnen de pas voor hun vrijwilligers voor €20,- aanschaffen. Ook is het mogelijk dat sommige groepen een tegoed op de pas gaan krijgen Hoewel het aanbod op de pas vooral Dordts zal zijn, is er daarnaast is er ook een beperkt aanbod uit de regio.

In het coalitieakkoord en in de begroting van 2019 staat dat de gemeente een Dordtpas wil introduceren voor alle Dordtenaren. Een extern bureau heeft in de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de (financiële) haalbaarheid van de Dordtpas. Er zijn ruim 30 gesprekken gevoerd met potentiële aanbieders en stakeholders. Zij waren allen enthousiast over de Dordtpas.

Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, kan de aanbesteding starten. Het is de bedoeling dat de Dordtpas op 1 januari 2020 wordt ingevoerd.

Bron: CMS.dordrecht.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *