Journalisten HIK berispt om rapportage aanbesteding jongerenwerk Eemsmond – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Journalisten HIK berispt om rapportage aanbesteding jongerenwerk Eemsmond

Journalisten van de Hogeland Internet Krant zijn, volgens berichtgeving van de krant zelf, op het matje geroepen op het gemeentehuis van Eemsmond. Dat had betrekking op hun verslaggeving rond een aanbesteding voor jongerenwerk. Uit het verslag bleek dat de jongeren het maar vreemd vonden dat ze niet betrokken waren bij een leverancierswissel en geheel niet werden gekend in de eisen aan het jongerenwerk.

Aanbestedingsnieuws was het prima onderbouwd verslag van de Hogeland Internet Krant al eens tegengekomen. Zie hiervoor Jongerenprotest na aanbesteding jongerenwerk Hogeland De gewraakte zin ging erom dat de gemeente niet bereid was commentaar te verstrekken, terwijl dit volgens de bewuste ambtenaar wel het geval was. De HIK doet verbouwereerd verslag van de geplaatste verwijten op zijn website.

©ZaZ 2016

Het is niet de eerste aanbesteding waarbij de pers de schuld krijgt bij problemen rond aanbestedingen. Deze week werd ook journalist Ignace Vandewalle voor rotte vis en slechte cafébaas uitgemaakt in een column in Dagblad de Morgen naar aanleiding van rapportages over de aanbesteding van het voetbalstadion van Gent.

De redactie van Aanbestedingsnieuws kan er zelf ook over mee praten. De beveiliging zou op ons af worden gestuurd, als we het waagden de openbare afscheidsborrel te bezoeken, waar we ons keurig 2 maanden van te voren voor hadden aangemeld.

Aanbestedingsnieuws wenst zijn collega’s veel succes en hardnekkigheid.

Zie ook:

http://www.hogelandinternetkrant.nl/2018/01/18/op-matje-geroepen/

en:

Jongeren Het Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *