Havenbedrijf Antwerpen kiest voor bouwteam voor havencoordinatiecentrum – Aanbestedingsnieuws

Havenbedrijf Antwerpen kiest voor bouwteam voor havencoordinatiecentrum

Port of Antwerp-Bruges en het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) kiezen KAAN Architecten samen met SVR-ARCHITECTS, Groep Van Roey en Van Roey Services voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het nieuw havencoördinatiecentrum: het Antwerp Coordination Center (ACC). Duurzaamheid, beveiliging, veiligheid en digitalisatie staan centraal.

Een veilig en vlot scheepvaartverkeer naar, van en in het Antwerpse havengebied is van het allergrootste belang. Om dat te blijven garanderen en voortdurend te verbeteren is een goede afstemming en samenwerking tussen alle partners van de nautische keten cruciaal. Het vernieuwde ACC is daar een hefboom voor.

Het geavanceerde ACC zal met een totale vloeroppervlakte van 8.000 m² het huidige coördinatiecentrum bij de Zandvliet-Berendrechtsluis vervangen. Doel is de samenwerking tussen alle actoren binnen de nautische keten te bevorderen. De toekomstbestendige gemeenschappelijke werkvloer met een oppervlakte van maar liefst 1.000 m² neemt een belangrijke positie in dit verhaal in.

©Port of Antwerp 2023

Het ontwerp van het gebouw heeft tot doel een ruimtelijke structuur te creëren die vrijgevig is. Door functionele elementen op elkaar te stapelen, ontstaat een compact volume met een minimale impact op de omgeving, waardoor er veel ruimte overblijft voor ecologie en biodiversiteit in de buitenomgeving. Hierdoor wordt een groene, ecologisch verantwoorde ontmoetingsplek gecreëerd met een oppervlakte van ongeveer 10.000 m².

Bron: Port of Antwerp, 8 november 2023

NDR:

Het was ons nog niet opgevallen dat Nederlandse aanbestedingsslang als “bouwteam” tot het Algemeen Beschaafd Vlaams kon worden gerekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *