Hans Hillen opgeroepen als getuige in PON-zaak – Aanbestedingsnieuws

Hans Hillen opgeroepen als getuige in PON-zaak

Hans Hillen (oud CDA-minister) is opgeroepen te getuigen in de zaak Dotterbloem, over het omkopen van ambtenaren voor het afnemen bij autohandelaar PON. Wagenpark-beheerder Jacques H. wordt in de zaak verdacht van het aannemen van cadeau’s. Hillen noemt de omkoping “details” en is de mening toegedaan dat Defensie niet kon worden gemanaged als de informatie over corruptie in de openbaarheid zou komen.

Hans Hillen was Minister ten tijde van de corruptiezaak. Hij had de zaak liever intern afgehandeld buiten het Openbaar Ministerie om en vindt dat het Ministerie daartoe prima eigen correctiemechanismen heeft. “Natuurlijk doe ik geen aangifte tegen elke Defensiemedewerker die over de schreef gaat. Als je agentje speelt, krijg je geen vertrouwen van je organisatie” , zo noteert het NRC de oud-minister.

Bron: Wikimedia Commons

De aanbestedingsspecialist van autobedrijf PON wil aangeven dat hij onder grote druk moest werken. Aan de ene kant van de eigen organisatie om winst te behalen en aan de andere kant de externe druk om het beste bod te leveren.

Hij wordt nu aangegrepen terwijl Ministers vergelijkbare en duurdere aannames hebben gedaan. De advocaten van de oud-defensiemedewerker noemen het klassenjustitie omdat de oud-ministers dezelfde voordeeltjes kregen als de verdachten maar niet worden vervolgd.

Bron: NRC, 10 november 2017

1 thought on “Hans Hillen opgeroepen als getuige in PON-zaak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *