Greenspread Brabant wint aanbesteding zonnepark Etten-Leur – Aanbestedingsnieuws

Greenspread Brabant wint aanbesteding zonnepark Etten-Leur

Foto : Rijksvastgoedbedrijf.nl

Aan de Rijksweg A58 bij Etten-Leur wordt een zonnepark van ruim drie hectare gerealiseerd. Het Rijksvastgoedbedrijf en Greenspread Brabant B.V. sloten hiervoor een overeenkomst. Het zonnepark, bestaande uit 9.700 zonnepanelen, zal genoeg duurzame energie produceren voor ongeveer duizend huishoudens. Naar verwachting is het zonnepark in oktober 2019 klaar.

Dankzij de realisatie van dit zonnepark, wordt een positieve bijdrage geleverd aan CO2-vermindering. Inwoners en ondernemers uit de omgeving, met een kleinverbruikersaansluiting die participeren, profiteren van de opbrengst van de zonnepanelen. Zij kunnen kiezen tussen de Regeling Verlaagd Tarief (Postcoderoos), crowdfunding via Stichting Greencrowd of een Paneelopnaam.

Met een vermogen van 3 Mwatt levert het project een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente Etten-Leur. Het park is voorzien aan de noordzijde van rijksweg A58, op de geluidswal tussen de afslagen Etten-Leur-Zuid en Etten-Leur. Het Rijksvastgoedbedrijf werkt in dit traject samen met Rijkswaterstaat en de gemeente Etten-Leur, Greenspread Brabant B.V. en energieleverancier Vrijopnaam

Greenspread Brabant B.V. scoorde het beste op de door het Rijksvastgoedbedrijf gestelde voorwaarden en eisen en gaat het zonnepark ontwikkelen, realiseren en exploiteren. Energieleverancier Vrijopnaam levert de opgewekte stroom uit het park aan inwoners en bedrijven in Etten-Leur en biedt samen met Greenspread mogelijkheden voor lokale participatie.

Bron : Greenspread.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *