Enduris gaat voortaan met aanbesteding netverliezen inkopen – Aanbestedingsnieuws

Enduris gaat voortaan met aanbesteding netverliezen inkopen

Enduris heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toegezegd dat zij netverliezen elektriciteit vanaf 1 januari 2017 inkoopt op basis van een openbare aanbesteding. Daarnaast zegt Enduris toe dat zij de lopende overeenkomst voor de inkoop van netverliezen met haar zusterbedrijf DELTA Energy beëindigt.

Dat bericht de ACM in een uitgegeven persbericht dd. 28 oktober 2016. Enduris is de  regionale netbeheerder in Zeeland voor elektriciteit en gas; DELTA Energy is een energieleverancier uit Zeeland.

hoogspanningsmast
https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Harry van Reeken / Sydney Bulham

De ACM heeft onderzocht of Enduris de netverliezen elektriciteit inkocht op basis van een transparante, niet-discriminatoire en marktconforme procedure. Ook onderzocht deACM of Enduris met de inkoop van netverliezen DELTA Energy op ontoelaatbare wijze heeft bevoordeeld.

De toezegging is volgens de ACM rechtmatig. ACM concludeert dat Enduris met de toezegging verzekert dat zij bij de inkoop van netverliezen in overeenstemming met de wet handelt. In de komende tijd controleert ACM of Enduris de toezegging naleeft. Of ook voorafgaand aan deze toezegging rechtmatig is gehandeld, daarover doet het persbericht geen uitspraak.

Toezeggingen zijn doelmatiger dan sancties, aldus het ACM. “Onder de genoemde omstandigheden is de toezegging volgens de ACM doelmatiger dan het opleggen van een last onder dwangsom of een boete. Om deze reden verklaart ACM de toezegging bindend.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *