Busverkeer Gotha rijdt dubbel na aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Busverkeer Gotha rijdt dubbel na aanbesteding

Het busverkeer in de Duitse stad Gotha is behoorlijk ontregeld, als gevolg van een aanbesteding. Dat bericht RTL Nieuws in deze video. De ene vervoerder rijdt achter de andere aan, volgens dezelfde dienstregeling. Omdat het busvervoer dubbel rijdt, rijden de meeste bussen leeg. Buschauffeurs vinden het werk loodzwaar, de dag kruipt voorbij als er geen passagiers zijn.

De regionale vervoersorganisatie van de Landekreis RVG (Regionale Verkehrsgemeinschaft Gotha) vond dat de dienstregeling moest worden beperkt en heeft daarom het contract met de aanbieder Steinbrück voortijdig, per 1 januari 2017 opgezegd. RVG vindt dat Steinbrück zijn vorderingen over de belastingbetaler afwentelt. Het extra rijden kost de belastingbetaler in elk geval tussen de €320.000 en €370.000 per maand.

Steinbrück gaat er met gestrekt been in. De vervoerder stelt dat het juist te weinig betaald wordt om de dienstregeling uit te voeren. Directeur Wolfgang Steinbrück stelt ook, dat het voorgaande contract nog gewoon tot juni 2019 doorloopt. De aankondiging van de aanbesteding is volgens Steinbrück dan ook niet-rechtsgeldig uitgeschreven. Omdat de onderneming zich niet zomaar gewonnen geeft, blijft Steinbrück gewoon volgens dienstregeling doorrijden. De rechter van het Landgericht Erfurt moet nu beslissen. “Unfassbar”zo vat verslaggever Alexander Keßel van de krant Der Westen het samen.

Willem Janssen van de Universiteit Utrecht weerspreekt op Twitter dat de dubbele dienstregeling het het gevolg is van de aanbestedingsprocedure, zoals wordt gesuggereerd door de reporter van RTL Nieuws. Het geschil gaat over het contract dat aan de aanbesteding vooraf ging.

Zie ook:

http://www.focus.de/politik/deutschland/bizarre-steuerverschwendung-stadtbusse-in-gotha-fahren-doppelt-weil-das-landratsamt-auf-stur-stellt_id_6715697.html


http://www.mdr.de/thueringen/mitte-west-thueringen/gotha-busse-fahren-doppelt-100.html

http://www.rvg-gotha.de/mdr-anfrage-vom-22-februar-2017/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *