Brink’s wint aanbesteding Direct Betalen van Justitie – Aanbestedingsnieuws

Brink’s wint aanbesteding Direct Betalen van Justitie

Brink’s heeft de aanbesteding van het Ministerie van Justitie en Veiligheid voor de tweede keer op rij gewonnen. Dat vernam de redactie van Aanbestedingsnieuws via Emerce en wordt bevestigd door Brink’s zelf.

©Brinks 2023

De totaalaanbieder van betaaloplossingen blijft de komende vier jaar aan alle politiebureaus in Nederland en een aantal locaties van de Koninklijke Marechaussee betaalvoorzieningen leveren.

De betaalvoorziening bestaat uit een betaalzuil in een beveiligde ruimte, die openstaande boetes en overige betalingen direct verwerkt. Mensen betalen aan de balie met contant geld, pin, of creditcard. Hiermee houden we het innen van boetes op politiebureaus of op straat de komende jaren voor zowel de overheid als burgers makkelijk, snel en veilig.

De administratieve afhandeling die bij het innen van boetes komt kijken was voor zowel de politie als de Koninklijke Marechaussee en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) te complex en kostte de overheid veel tijd. Daarom schreef het Ministerie van Justitie en Veiligheid in 2014 een aanbesteding uit voor een betaalproces wat kosten bespaart en agenten ondersteunt in hun dagelijks werk. Brink’s won die aanbesteding, en in co-creatie met de overheid ontwikkelden we de betaalvoorziening. Ook werkten we nauw samen met Lincsafe en CGI als strategische partners. Beiden zijn expert in het maken van toekomstgerichte hard- en software.

Een dergelijke oplossing bestond nog niet, en is de eerste in zijn soort. Naast de voorzieningen op locaties wordt een mobiele versie gebruikt waarmee mensen op straat met pin of creditcard een openstaande boete kunnen betalen. Zowel de vaste als de mobiele betaalvoorziening schrijft de bedragen automatisch bij op de rekening van het CJIB. Daarmee brengt Brink ‘s

met de betaalvoorziening de administratieve last terug van 45 naar 7 minuten per boete-afhandeling.

“Voor de overheid is deze oplossing niet meer weg te denken. Belangrijk is dat boetes, maar dus ook overige betalingen zoals voor een reisdocument op Schiphol, direct administratief worden verwerkt. Het maakt het werk van de overheid dus veel makkelijker en sneller. Bovendien zorgt de betaalvoorziening voor meer blauw op straat, omdat agenten minder administratieve handelingen hoeven te verrichten.”
Erna Dirkse, coördinator van Direct Betalen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Door de slimme integratie met alle systemen van de politie, de Koninklijke Marechaussee en het CJIB, worden de transacties realtime verwerkt. Naast de praktische voordelen van het betaalsysteem, betekent de ontwikkeling van de betaalvoorziening dat het betalen met contant geld voor de overheid betaalbaar en toegankelijk blijft. De politie en de Koninklijke Marechaussee moeten contante betalingen kunnen accepteren, en met de betaalvoorziening kan dat tegen de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.”
Martijn Wiersma, Marketing & Sales Director bij Brink’

De komende jaren gaan we de betaalvoorziening verder ontwikkelen, vertelt Martijn. “We zijn enorm trots dat de overheid onze samenwerking wil continueren. Het is bijzonder dat we de afgelopen jaren samen met verschillende overheidsorganen deze oplossing hebben gecreëerd. Deze samenwerking tussen de publieke en private sector is in die zin echt uniek. Het is mooi om te zien dat de betaalvoorziening omarmd wordt. We kijken de komende jaren naar nieuwe toepassingen en we verkennen de mogelijkheden om deze betaalvoorziening voor andere organisaties en overheidsorganen te ontwikkelen. We hebben de afgelopen jaren laten zien dat we een partner van waarde zijn, en samen met de klant totaaloplossingen kunnen ontwikkelen die compleet passen bij hun wensen en behoeften.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *