Aannemer de Wilde Spoorwegbouw werkt aan spoorbrug Nijmegen – Aanbestedingsnieuws

Aannemer de Wilde Spoorwegbouw werkt aan spoorbrug Nijmegen

Aannemer de Wilde Spoorwegbouw werkt in opdracht van ProRail van dinsdag 19 september 20.00 tot donderdag 21 september 05.00 aan de spoorbrug over de Waal tussen station Lent en station Nijmegen. Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen.

In de middag van 27 juni werd uit veiligheidsoverwegingen besloten om het treinverkeer op de spoorbrug over de Waal bij Nijmegen stop te zetten. Bij een inspectie bleek namelijk een defect aan het spoor op de brug. Er is toen een spoedreparatie met tijdelijke maatregelen uitgevoerd waardoor het treinverkeer op 29 juni weer kon worden hervat. De treinen moesten toen wel met een lagere snelheid over de brug rijden.

©Prorail 2023

ProRail heeft in de afgelopen maanden in nauwe afstemming met de aannemer gewerkt aan een herstelplan voor de definitieve reparatie. Hiervoor zijn de spoorconstructie en de bevestigingen op de spoorbrug opnieuw ontworpen en ingemeten. Het herstelplan is vervolgens ook met de vervoerders afgestemd.

ProRail zal omwonenden van de spoorbrug schriftelijk informeren over de werkzaamheden die de aannemer zowel overdag als in de nacht uitvoert.

Bron: Prorail, 7 september 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *