Aanbesteding uitvoerend werk Aeres Hogeschool Almere – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding uitvoerend werk Aeres Hogeschool Almere

Nieuwbouw Hogeschool Almere
Foto: Aeres

De opdracht behelst in hoofdzaak het in 2 percelen (bouwkundig perceel en een installatieperceel) realiseren van de nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere (het Werk). Voor uitvoering van het Werk kiest aanbesteder ervoor om werkzaamheden voor het project door meerdere partijen te laten verrichten en dus in percelen aan te besteden. Het eindresultaat moet derhalve gerealiseerd worden door samenwerking tussen de reeds geselecteerde ontwerpende partijen en de nog te selecteren uitvoerende partijen.

Vanaf schooljaar 2021/2022 zullen de lessen en activiteiten op de nieuwe locatie plaatsvinden. In de loop van 2020 start de bouw van een prachtig nieuw pand dat nu al de bijnaam ‘Groene Long’ draagt. Door het open ontwerp en de integratie van groen in en om het gebouw wordt het een gezonde en inspirerende leeromgeving.

De hogeschool bevindt zich nu midden in het winkelcentrum in Almere. In 2013 werd het huidige pand betrokken, waarbij de hogeschool één verdieping tot de beschikking had. Al snel was die ruimte te klein door de groei.  Daarom kwam er in 2015 een tweede verdieping bij. Het aantal studenten dat komt studeren wordt elk jaar groter. De kans om op het Floriadeterrein te bouwen heeft men niet laten liggen: dicht bij het centrum én met de mogelijkheid een toekomstbestendig en aansprekend schoolgebouw te realiseren.

Bron: Aeres en Tenderned 26 september 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/176277

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *