Aanbesteding TBS Zorg met dwangverpleging Beveiligingsniveau 4 – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding TBS Zorg met dwangverpleging Beveiligingsniveau 4

Dienst Justitiële Inrichtingen heeft een aanbesteding op TenderNed gepubliceerd voor TBS-zorg met dwangverpleging. Dat blijkt uit de aankondiging op TenderNed. De aanbesteding zelf is gepubliceerd via ECommerce Hub, door de afdeling ForZo/JJI, dus niet alln Forensische zorg maar ook Justitiële Jeugdinrichtingen.

Het doel van de aanbesteding is om een Raamovereenkomst te sluiten met alle Opdrachtnemers die de Opdracht inzake Tbs-zorg met dwangverpleging op Beveiligingsniveau 4 op basis van de Inschrijvingsleidraad in de Inschrijvingsfase krijgen gegund, zo formuleert het tenderbericht. Het Kenmerk is 333769
en de Uiterste datum Aanmelding is: 30 juni 2023, vóór 12.00 uur via CTM.  De maximale looptijd is 7 jaar.
Omdat het voor beoogde leveranciers toch van belang is of deze zorg ook aan jeugd moet worden geleverd, hebben we opgezocht in de (openbare) aanbestedingsleidraad om welke doelgroepen het gaat:
Het gaat hierbij om de doelgroepen:
 Doelgroep Psychiatrische & Persoonlijkheidsproblematiek, en/of;
 Doelgroep Verstandelijke beperking, en/of;
 Doelgroep Extreem Vlucht- en/of Beheersmatig Gevaarlijk (EVBG), en/of;
 Doelgroep Langdurige forensische psychiatrische zorg (LFPZ), en/of;
 Doelgroep Ongewenst verklaarde vreemdelingen.

Deelnemers moeten voldoen, naast het Arvodi 2018, en het kunnen overleggen van de UEA en een formulier van bekwaamheid  aan het Kwaliteitskader Forensische Zorg 2022 – 2028.pdf  Daaruit putten we dit Malevitsj -achtige ambtenarenschema met de wig van het informeren over resultaten dwars door het samenwerken en de organisatie heen en ook naar buiten toe. Dit zijn de kwaliteitsaspecten volgens welke de zorgaanbieder moet gaan werken.

©Rijksoverheid 2023
Meest opmerkelijk aan de opdracht is dat de geraamde waarde op  5.100. 000. 000 is geschat; zijnde €5,1 miljard.  Voor dat geld kan je heel wat thuiszorg met een aanbesteding inkopen. Wacht even. Een 5,1 met 8 nullen? Net als Hugo’s 5,1 miljard verdwenen zorgbudget? En zo kwamen we op de vraag van wie betaalt eigenlijk voor deze zorginkopen? Gaat dit nu van het conto van Justitie of van Zorg? En dat is met aanbestedingen vaker moeilijk te zeggen. Al eindigt het meestal met een blauwe envelop op de mat.
Bron: TenderNed, 4 juni 2023
Zie ook:
Zie eerder:
En gerelateerd:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *