Nieuwbouw Rijksvastgoedbedrijf TCL Leusden – Aanbestedingsnieuws

Nieuwbouw Rijksvastgoedbedrijf TCL Leusden

Bij Leusden werkt Rijksvastgoedbedrijf aan nieuwbouw voor de afdeling techniek in de vorm van een Technology Centre. Al sinds 1956 is de Afdeling Techniek in zijn huidige werkplaats in Leusden, gehuisvest. De Afdeling Techniek voert daar het Depot Level Maintenance aan alle grondgebonden wapensystemen van Defensie uit. Naast het periodiek en groot onderhoud van deze grondgebonden systemen voert de afdeling ook modificaties, beproevingen en projecten uit ter verbetering van de inzet van de Landmacht.

©Rijksvastgoedbedrijf 2019/Erik Jansen
Kenmerkend aan het TCL zijn de procesinstallaties, die een grote verwevenheid kennen met het gebouw en de benodigde toekomstgerichte voorzieningen. Daarnaast is het gebouw, vanwege de omvang en de grote overspanningen, op bouwkundig en vooral constructief gebied bijzonder. Het Rijksvastgoedbedrijf is daarom op zoek naar een geschikte partner voor directievoering en toezicht, die de specifieke kenmerken van dit project goed kan inschatten en weet welke expertise nodig is om de uitvoering in goede banen te leiden.
Eerder stond er al een aanbesteding gepubliceerd voor technische installaties. Daaruit werd over het Technology Center Land opgemerkt:

Vanwege bezuinigingen bij Defensie zijn grote investeringen om het complex in Leusden te onderhouden, de laatste decennia, uitgebleven. Als gevolg daarvan is er een niet meer te herstellen onderhoudsachterstand ontstaan. Het Rijksvastgoedbedrijf is derhalve verzocht te zorgen voor nieuwe en toekomstbestendige huisvesting voor de Afdeling Techniek in de vorm van een Technology Center Land. De totale omvang van het TCL wordt geschat op 41.000 m2 BVO. Ten behoeve hiervan is het Rijksvastgoedbedrijf op zoek naar een Ontwerpteam, in dit geval voor perceel II, de adviseur installaties

Zie ook:

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/299760/details

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *