Aanbesteding gewonnen, opdracht vertraagd door regenval – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Aanbesteding gewonnen, opdracht vertraagd door regenval

De hevige regenval van juli 2021 in Limburg hinderde ook het groot onderhoud aan de snelweg A79, zo bericht Rijkswaterstaat. Het werk lag een kleine week stil. Desondanks gaat het traject, naar alle verwachting, zoals gepland uiterlijk 8 augustus 2021 open voor alle verkeer. Door het oponthoud werd het onzeker of alle geplande werkzaamheden uitgevoerd konden worden voor de geplande openstellingsdatum: uiterlijk 8 augustus 2021. Heijmans en Rijkswaterstaat doen er alles aan zodat deze datum gehaald kan worden. Met extra personeel en materieel wordt er geprobeerd zoveel als mogelijk gepland werk klaar te krijgen.

De werkzaamheden tussen knooppunt Kunderberg en Hulsberg (richting Maastricht) werden vanwege wateroverlast stilgelegd van dinsdag 13 juli tot maandag 19 juli 2021. De grote hoeveelheden neerslag zetten onder meer delen van de snelweg onder water, veroorzaakten schade aan de linkerrijstrook van de snelweg A79 richting Maastricht en spoelden aarde weg rondom grote bomen langs het traject.

©Rijkswaterstaat/Studio Retouched 2021

Mogelijk dat ondanks die extra inzet, niet alle voorziene werkzaamheden afgerond kunnen worden: zoals de verwachting is voor het plaatsen van alle nieuwe vangrails. In dat geval wordt er bijvoorbeeld voor gekozen om op een aantal locaties de oude vangrail langer te laten staan in plaats van deze te vervangen door nieuwe. De resterende werkzaamheden worden dan na de bouwvakvakantie opnieuw ingepland en afgerond. Op deze manier kan de A79 uiterlijk 8 augustus 2021 toch op een veilige manier open.

Bron: Rijkswaterstaat, 30 juli 2021

https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/archief/2021/07/wateroverlast-hindert-onderhoud-aan-de-a79

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *