Aanbesteding gerechtsdeurwaardersdiensten CJIB afgerond – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding gerechtsdeurwaardersdiensten CJIB afgerond

Op dinsdag 6 juli 2021 heeft het CJIB met 37 gerechtsdeurwaarderskantoren overeenkomsten getekend. Hiermee is de aanbesteding gerechtsdeurwaardersdiensten van het CJIB afgerond. De dienstverlening gaat in per 1 november 2021 voor de periode van maximaal acht jaar. De gerechtsdeurwaarderskantoren die zijn geselecteerd, sluiten het best aan op twee gunningscriteria, namelijk om persoonsgericht en maatschappelijk verantwoord te incasseren en om tijdig en betrouwbaar de verhaalbaarheid te herkennen.

Door de aanbesteding is het voor het CJIB nu mogelijk om nieuwe vorderingen bij het CJIB van een betrokkene gebundeld aan te bieden bij één gerechtsdeurwaarderskantoor. Hiermee wordt voorkomen dat betrokkenen uiteindelijk te maken krijgen met meerdere gerechtsdeurwaarderskantoren en als gevolg daarvan meer kosten moeten betalen.

Het invoeren van de bundeling van vorderingen vindt vanaf 1 november 2021 plaats. Heeft een betrokkene op 1 november 2021 al te maken met een gerechtsdeurwaarderskantoor vanuit het CJIB, dan blijft dat gerechtsdeurwaarderskantoor in die zaak verantwoordelijk voor de afhandeling. Het overdragen aan een ander gerechtsdeurwaarderskantoor zou voor betrokkenen namelijk voor onnodige vertragingen en administratieve handelingen kunnen zorgen. Alle nieuwe deurwaarderszaken worden vanaf die datum wel zoveel mogelijk gebundeld aangeboden.

Bron: CJIB.nl  https://www.cjib.nl/nieuws/aanbesteding-gerechtsdeurwaardersdiensten-succesvol-afgerond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *