Zoetermeer gaat recreatief zwembad sluiten en nieuw zwembad bouwen – Aanbestedingsnieuws

Zoetermeer gaat recreatief zwembad sluiten en nieuw zwembad bouwen

Berichten we eerst nog over de duurzaamheidsmaatregelen waarmee het buitenwembad van Bodegraven van 50meter naar 25meter is teruggebracht, vandaag kunnen we melden dat Zoetermeer een nieuw zwembad gaat bouwen in het van Tuyllpark. Het huidige zwembad de Driesprong is namelijk “aan het einde van haar levensduur”, volgens de gemeente Zoetermeer. En dat moet worden gesloten.

Het is weer een volgende slag in de stille kruistocht tegen recreatieve familiezwembaden.Over het slopen van het familiebad volgens het raadsvoorstel, dat pas volgende maand naar de raad gaan voor bespreking, wordt met geen woord gerept, door het bestuur van Zoetermeer. Aanbestedingsnieuws heeft dat donkerbruine vermoeden, slechts gebaseerd op het verloop van onder meer de Tongelreep en Dinkelland en Ermelo. We hoeven het collegebesluit niet te lezen om een voorspelling te kunnen doen over het ontwerpbureau, volgens ons begint het met een S…. en ja… zou de exploitatie van de aanbesteding dan door nou… iets met een O gewonnen worden? Je weet het natuurlijk nooit met aanbestedingen. Misschien wint 3a3 3d Swimming Pool design nu wel eindelijk.

In De Driesprong, een zwembad uit 1969, ligt naast een karakteristiek familiebad met lange glijbaan, whirpool, markante vuurtoren, stortbak en overlopen, een 25 meter bad van 4 banen breed (10 meter), aan het bad zit een ondiep gedeelte vast. Het bad heeft een vaste bodem en loopt van ondiep (40 cm) naar diep. De komst van een nieuw zwembad betekent dat de Driesprong wordt gesloten zodra het nieuwe zwembad klaar is.

Foto: pexels.com

Op Facebook reageren bewoners verbaasd. “Er is al een zwembad daar!”De sporthal en sportschool FitPoint die in de Driesprong gevestigd zijn, zullen verhuizen.Binnenkort start een technische verkenning of in het Vernèdepark een sporthal gerealiseerd kan worden. Het zwembad waar de zoetermeerders op doelen, is zwembad het Keerpunt, een buitenbad dat “voor een habbekrats is verkocht aan een investeerder die het heeft laten verpauperen.”

Ook vraagt men zich af of de gemeente zwemt in het geld, dat er een nieuw zwembad wordt gebouwd. Al kun je ook het tegenovergestelde denken omdat er een ander, veel mooier zwembad wordt gesloten, maar het persbericht vermeldt dat dus niet zo duidelijk. Omdat een nieuw zwembad bouwen een stuk duurder is dan het nemen van maatregelen om onnodig stoken en verroest RVS te voorkomen. We hebben de ijsberen even gevraagd en die zijn ook niet blij mee, als er voor het nieuwe ontwerp weer allemaal bomen worden gekapt om die dure zogenaamd “duurzame”houten wanden aan te brengen. Toch is het dierenrijk niet onverdeeld negatief over de plannen van Zoetermeer, de Stachybotrys chartarum vindt het een fantastisch idee, al die houten latten boven het verwarmde zwembad. Zwarte schimmel is ook natuur!

Het voorstel van het college wordt volgende maand aan de raad voorgelegd. Na vaststelling van het voorstel door de raad wordt een definitief ontwerp gemaakt en wordt de aanbesteding van de bouw voorbereid. Volgens de planning moet het zwembad in 2022 gereed zijn.

 

Zie ook:

©Bazennu.eu 2019 via de google cache

Locaties

1 thought on “Zoetermeer gaat recreatief zwembad sluiten en nieuw zwembad bouwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *